Menu

Επίσημη γλώσσα του ΟΗΕ,θέλει τα τουρκικά ο Ερντογάν!

Η κρίση μεγαλοϊδεατισμού του Ερντογάν είναι διαρκής! Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu,ο Τούρκος πρωθυπουργός θέλει να περιλαμβάνεται η τουρκική γλώσσα στις επίσημες γλώσσες του ΟΗΕ! Έθεσε μάλιστα το σχετικό αίτημα στον ΓΓ του ΟΗΕ ,με τον οποίο συναντήθηκε τη περασμένη εβδομάδα!

Σήμερα επίσημες γλώσσες του ΟΗΕ είναι τα αραβικά,κινεζικα,αγγλικά,γαλλικά,ρωσικά και ισπανικά.

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Μαρτυρίες σοκ από την Γενοκτονία των Αρμενίων

«Τι θες να πω, να πω ότι αυτά τα τατουάζ τα έκαναν οι Τούρκοι ; Γιατί ; Σήμερα πια αυτό δεν είναι σημαντικό…» Τα λόγια αυτά εκφράζουν το μυστικό χιλιάδων γυναικών που διασώθηκαν από την Αρμενική γενοκτονία. Η Σουζάν Καρνταλιάν σκηνοθέτης της ταινίας «Τα τατουάζ της γιαγιάς μου» δηλώνει πως «Οι Τούρκοι δεν σφράγισαν μόνο τα χέρια αλλά και την μοίρα αυτών των γυναικών, γεμίζοντας με φρίκη, ντροπή και φόβο τις αναμνήσεις τους.

Η ταινία «Τα τατουάζ της γιαγιάς μου» της σκηνοθέτιδας Σουζάν Καρνταλιάν που περιγράφει την ιστορία της γιαγιάς της που υπήρξε μάρτυρας στην Αρμενική σφαγή του 1915, θα παρουσιαστεί σε φεστιβάλ ταινιών στην Στοκχόλμη στις 21 Σεπτεμβρίου.

Η ταινία εξερευνά την μοίρα των χιλιάδων ξεχασμένων γυναικών που βίωσαν την Αρμενική Γενοκτονία, καθώς και το μυστικό των τατουάζ που τους είχαν κάνει στα σώματα τους.

Η Σουζάν Καρνταλιάν μετά την ολοκλήρωση της ταινίας απάντησε σε ερωτήματα του Ermenihaber. Είπε πως η γιαγιά της δεν της μίλησε καθόλου για τα τατουάζ και πως « Φορούσε λευκά γάντια και κάτω από αυτά έκρυβε τα τατουάζ της. Η γιαγιά μου προσπαθούσε να σβήσει αυτήν την άσχημη ανάμνηση των χρόνων της γενοκτονίας. Ακόμα και εμείς για αυτό το θέμα δεν μιλούσαμε καθόλου, σαν να υπήρχε κάποιο ταμπού».

Η Καρνταλιάν ανέφερε πως μέχρι τα 16-17 της χρόνια δεν ήξερε τίποτε για την Αρμενική Γενοκτονία, και ότι η γιαγιά της άθελα παρέδωσε αυτό το τραύμα στις επόμενες γενιές. Η Καρνταλιάν λέει πως «Τώρα όλοι καταλαβαίνουμε πως τότε κάτι ξέραμε για αυτό, αλλά δεν το συζητήσαμε» και ότι η ταινία περιστρέφεται γύρω από αυτό το μυστικό.

Το μυστικό των τατουάζ

Η Καρνταλιάν αναφέρει πως και η ξαδέρφη της γιαγιάς της είχε ένα τέτοιο τατουάζ, αλλά και εκείνη αρνούνταν το παρελθόν… Και εκείνη τηρούσε σιγή για αυτό το θέμα και όταν μια μέρα η Καρνταλιάν την ρώτησε απάντησε λέγοντας πως «Τι θες να πω, να πω ότι αυτά τα τατουάζ τα έκαναν οι Τούρκοι ; Γιατί ; Σήμερα πια αυτό δεν είναι σημαντικό» και της είπε το μυστικό για τα τατουάζ.

Η Καρνταλιάν είπε ότι αυτά τα τατουάζ γινόταν δια της βίας στις γυναίκες και είπε : « Κανείς δεν ζήτησε την άδεια τους για αυτό, έγιναν παρά την θέληση τους, και μετά την σωτηρία τους προσπαθούσαν να σβήσουν τα σημάδια αυτής της φρίκης. Γυναίκες είχαν μεγάλες πληγές στα σώματα τους καθώς προσπαθούσαν με χημικά να σβήσουν αυτά τα τατουάζ».

Η Καρνταλιάν ανέφερε πως γενικά οι Αρμένιοι άντρες δεν ήθελαν τις διασωθείσες με τατουάζ αυτές γυναίκες, και ότι οι βιασθείσες αυτές γυναίκες κατά το 1924 έκαμναν στην Βυρητό επανόρθωση του παρθενικού τους υμένα.

Με βάση μια έρευνα που έκανε η Βαχέ Ταστσιάν οι διασωθείσες αυτές γυναίκες και ιδιαίτερα αυτές με τατουάζ δεν ήταν αποδεκτές από τους Αρμένιους άντρες. Η Καρνταλιάν τόνισε πως τέτοιες σελίδες φρίκης υπάρχουν στην ιστορία τους και ότι «Λόγω της ντροπής δεν συζητούσαμε αυτά τα θέματα».Η Καρνταλιάν λέει πως αυτή ντροπή έρχεται στις νέες γενιές μέσα από τα γονίδια και λέει πως «Προφανώς η ντροπή ήταν ο λόγος της σιωπής της γιαγιάς μου».

Η Καρνταλιάν εξέφρασε την λύπη της για το ότι η ταινία καθυστέρησε και είπε «Μακάρι η γιαγιά μου να μου είχε εξηγήσει νωρίτερα όχι μόνο το μυστικό των λευκών γαντιών αλλά και αυτή την μαύρη σελίδα της ζωής της και το φρικώδες μυστικό που έκρυβε».

 

 

Πηγή: newskosmos.com

Διαβάστε περισσότερα...

Αρμένιοι διεκδικούν την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ στην Τουρκία!

Μπορεί η βάση του Ιντσιρλίκ στα Άδανα της Τουρκίας να είναι από τις πιο σημαντικές βάσεις που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ για την υποστήριξη των επιχειρήσεών τους στη Μέση Ανατολή, κυρίως στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, ωστόσο, μια δικαστική εξέλιξη προκαλεί εύλογα μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ μπορεί να έχει δυνητικές επιπλοκές!

Πρόκειται για την δικαστική διαδικασία την οποία έχει ξεκινήσει σε δικαστήριο στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ Αμερικανός πολίτης αρμενικής καταγωγής, ο οποίος υποστηρίζει ότι η αεροπορική βάση βρίσκεται πάνω σε εδάφη τα οποία απέσπασαν παράνομα οι Τούρκοι από αρμενική οικογένεια το 1923.

Η μήνυση κατατέθηκε πέρσι από τον Άλεξ Μπακαλιάν, ο οποίος διεκδικεί αποζημίωση για την περιουσία του η οποία υπολογίζεται σήμερα σε 63 εκατομμύρια δολάρια, αλλά και μέρος των εσόδων που προσπορίζεται το τουρκικό κράτος από την ενοικίαση της βάσης στις ΗΠΑ, το οποίο ανέρχεται σε 100 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Αμερικανός αρμενικής καταγωγής έχει υποβάλλει μηνύσεις και εναντίον τουρκικών τραπεζών στις οποίες πέρασε η ιδιοκτησία αμέσως μετά την απόσπασή της από τον Αρμένιο ιδιοκτήτη, την Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας και την γνωστή μας από την δραστηριοποίησή της στην Ελλάδα Ziraat Bankası.

Το τουρκικό Δημόσιο υποστηρίζει ότι δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία αμερικανικού δικαστηρίου για υπόθεση που αφορά σε περιουσιακή διαφορά εντός της Τουρκίας. Οι τράπεζες ωστόσο, επιχειρούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους διαφοροποιώντας τη στάση τους από το τουρκικό κράτος, αποκαλύπτοντας ότι υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες στο εσωτερικό της Τουρκίας για τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης.

Η εξέλιξη της διαδικασίας μπορεί να αποδειχθεί πολύ ενδιαφέρουσα, σε μια υπόθεση η οποία δεν έχει ακόμα απασχολήσει τη δημοσιότητα αναλόγως της σημασίας της. Σε κάθε περίπτωση, τουλάχιστον σε πολιτικό επίπεδο, η δικαστική διαδικασία έχει βοηθήσει να επανέλθουν στο προσκήνιο ζητήματα που αφορούν στην αρμενική γενοκτονία επιβάλλοντας περαιτέρω κόστος στην Τουρκία.

 

Πηγή: defence-point.gr

 

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι

Newsletter