Menu

Ο συνιδρυτής της Apple Steve Wozniak στην Αρμενία

 
Ερεβάν . Ο συνιδρυτής της Apple Inc, Steve Wozniak είναι στην Αρμενία για να συμβουλεύσει την χώρα σχετικά με επενδύσεις στην εκπαίδευση και τη νεολαία, κατόπιν πρωτοβουλίας της αρμενικής κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει ArmRadio, την Πέμπτη, ο Wozniak, 61 ετών, συναντήθηκε με την επιχειρηματική κοινότητα τεχνολογίας πληροφορικής (IT) της Αρμενίας και τιμήθηκε από την Synopsis Αρμενία για το "ανθρωπιστικό του όραμα, τον ενθουσιασμό του και την απεριόριστη ενέργεια του για την προώθηση της καινοτομίας στο πνεύμα της επιχειρηματικότητας σε όλο τον κόσμο και στην Αρμενία

. Την Παρασκευή συναντήθηκε με τον πρόεδρο κ. Σερζ Σαρκισιάν ο οποίος το τίμησε με το "Παγκόσμιο Βραβείο" για την "εξαιρετική συνεισφορά του στην ανθρωπότητα μέσω της πληροφορικής το 2011."

Ο Πρόεδρος της Αρμενίας είπε ότι ο Steve Wozniak είναι παράδειγμα ενθάρρυνσης για Αρμενικές οικογένειες

Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής ο κ Σερζ Σαργκσιάν είπε στην ομιλία του για τον συνιδρυτή της Apple Inc.

"Όλοι γνωρίζουν ποιος είναι ο Steve Wozniak και τι έχει κάνει. Αυτός είναι ο άνθρωπος που άλλαξε τον κόσμο με το σχεδιασμό το πρώτου προσωπικού υπολογιστή. Χάρη σε αυτόν, οι υπολογιστές πήγαν πέρα από τη στρατιωτική και επιστημονική τους χρήση και τέθηκαν στην καθημερινότητα της ζωής των ανθρώπων.

Ελπίζω αυτό το παράδειγμα του Steve Wozniak θα ενθαρρύνει τους αρμενίους γονείς για να ενθαρρύνουν την εκπαίδευση των παιδιών τους. Είμαι πολύ ευτυχής που είστε σήμερα στην Αρμενία κ. Steve Wozniak. Είμαστε υπερήφανοι και ευγνώμονες είπε στο κλείσιμο της ομιλίας του ο κ. Σερζ Σαργκσιάν.

Επίσης θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό κ. Tigran Sargsyan, και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους, οι ηγέτες πανεπιστήμιο και τους φοιτητές.

Σε μια συνέντευξη στο Azatutyun.am, ο Wozniak, τόνισε τη σημασία της καλής εκπαίδευσης για σταθερή ανάπτυξη της υψηλής της βιομηχανίας τεχνολογίας . «Ακόμη και στη Silicon Valley αποδίδεται πάντα ότι η μεγάλη επιτυχία της οφείλετε στην καλή εκπαίδευση που δημιούργησαν πολύ καλούς μηχανικούς».

Ο Wozniak, ο οποίος συν-ίδρυσε την Apple , με τον Steve Jobs σε ένα γκαράζ της Silicon Valley το 1976, τόνισε ταυτόχρονα η εκπαίδευση θα πρέπει να συμβαδίζει και να εμπνεύσει τη δημιουργικότητα στα παιδιά και τους νέους.

Και συνέχισε «την εποχή του Διαδικτύου είναι πολύ εύκολο για οποιονδήποτε και οπουδήποτε στον κόσμο για να βρουν ιδέες που θα μπορούσε να γίνουν άμεσα μαζικές. Είναι σπάνιες (τέτοιες ιδέες), αλλά είναι σύνηθες από νέους, επειδή δεν έχουν συνηθίσει ήδη να μάθουν πώς να κάνουνε τα πράγματα όπως έχουν.»

«Να μην περιορίζουν τους έξυπνους νέους, είτε έχουν πτυχίο κολεγίου ή όχι", συνέχισε ο Wozniak. «Δεν είναι και ότι καλύτερο όταν οι μεγάλες εταιρείες απαιτούν α όλα τα είδη των πτυχίων ή βεβαιώσεων. Θα πρέπει να είναι σε θέση να εντοπίζουν νέους ανθρώπους που θα σκέφτονται για τον εαυτό τους για να καταλήξουν σε καλές νέες ιδέες -.. τους πραγματικούς καινοτόμους"

Η ανάπτυξη του κλάδου στην Αρμενία τα τελευταία χρόνια έχει διευκολυνθεί από την ταχεία εξάπλωση της πρόσβασης στο Διαδίκτυο. Η πύκνωση του ανταγωνισμού μεταξύ των τοπικών φορέων παροχής Internet έχει βελτίωση την ποιότητα και μειώσει το κόστους υπηρεσίας.

Και συνέχισε λέγοντας, «Θα έλεγα ότι ... σκάκι είναι το είδος της σκέψης που εμπλέκετε μεγάλο μέρος στη λύση της διοικητικής υποστήριξης του hardware και της μηχανικής λογισμικού, και να κρατήσει πολλές μεθόδους , ανεξάρτητες πορείες και αποτελέσματα στο κεφάλι σας, »

"Αλλά θα πρέπει να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να θέλουν να κάνουν το καλύτερο για τον κόσμο και να είναι οι καλύτεροι στον κόσμο», πρόσθεσε ο Wozniak.

Σύμφωνα με την προεδρική υπηρεσία τύπου της Αρμενίας, το Προεδρικό βραβείο Global IT, χρησιμεύει ως ένα μεγάλο εργαλείο δικτύωσης για πιθανές μελλοντικές επενδύσεις, και αυξάνει το κύρος της Αρμενίας ως μια αυξανόμενη τοποθεσία για την υψηλή τεχνολογία, και βοηθά να σημάνει την παρουσία της Αρμενίας στο Παγκόσμιο χάρτη, η οποία επίσης, "προσθέτει στην εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών στην Αρμενία. Το βραβείο αποτελείται από Χρυσό Μετάλλιο, Δίπλωμα και Trophy που έχει εγκριθεί από επιτροπή Award".

 

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Τουρκία: Τους 19 έφτασαν οι νεκροί του νέου σεισμού

Τους 19 έφθασε ο απολογισμός των νεκρών, από το σεισμό της Τετάρτης στην πόλη Βαν της Τουρκίας , ενώ 30 άνθρωποι έχουν διασωθεί ως τώρα, σύμφωνα με το τοπικό κέντρο αντιμετώπισης της κρίσης.

Διασώστες στην Τουρκία ανέσυραν πέντε πτώματα σήμερα το πρωί από τα συντρίμμια, με αποτέλεσμα να αυξηθούν σε 19 οι νεκροί από το σεισμό μεγέθους 5,6 βαθμών που έπληξε τη χώρα, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Πλέον στα ερείπια των δύο ξενοδοχείων της πόλης Βαν χρησιμοποιούνται εκσκαφείς, σημάδι ότι δεν υπάρχει πλέον πιθανότητα να βρεθούν άλλοι επιζώντες από το σεισμό της Τετάρτης.

Παράλληλα ο σεισμολόγος Ντογάν Καλαφάτ δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk ότι περιμένει αρκετούς μετασεισμούς μέσα σε χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων και προειδοποίησε τον κόσμο να μην επιστρέψει στα σπίτια του αν έχουν ζημιές.

Έτσι η έντονη  λαϊκή δυσαρέσκεια κλιμακώνεται κατά του κυβερνήτη της επαρχίας Βαν Μουνίρ Καράλογλου ο οποίος, μετά το σεισμό των 7,2 βαθμών της 23ης Οκτωβρίου, είχε καλέσει τον κόσμο να επιστρέψει στις πολυκατοικίες του αν δεν είχαν ζημιές.

Χθες μάλιστα το πλήθος των σεισμοπλήκτων στην πόλη Βαν αποδοκίμασε τον υπουργό Εσωτερικών Μπεσίρ Αταλάι, με αποτέλεσμα να τους επιτεθεί η αστυνομία με γκλομπ και δακρυγόνα.

Πολλοί κατηγόρησαν τις αρχές της χώρας πως δεν επιθεώρησαν όπως έπρεπε τα κτίρια μετά τον σεισμό της 23ης Οκτωβρίου που προκάλεσε 600 νεκρούς στην ανατολική Τουρκία.

 

 

Πηγή: enet.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι