Menu

35.000 եւրօ

Երեսունըհինգ հազար եւրոն նկատառելի գումար է եթէ նուիրողը անհատ անձ մըն է: Միեւնոյն գումարը չնչին կարելի է համարել, եթէ Յունաստանի հայութեան նման բազմամարդ համայնքի մը մէջ կատարուած հանգանակութեան արդիւնքն է:
Սակայն...


Կան բազմաթիւ ‘’սակայն’’ներ, որոնք կրնան արդարացնել այդ արդիւնքը՝ եթէ նկատի առնուի երկրի   տնտեսական ճգնաժամը, որու հետեւանքներէն  անմասն չեն մնար անշուշտ մեր հայրենակիցներն ալ: Փաստօրէն, 1950ական թուականներէն ետք հելլէն ժողովուրդը նման ծանր տագնապի չէր մատնուած երբեք: Համատարած անգործութիւն, հանգստեան թոշակներու ու աշխատավարձերու կրճատում, աշխատաւոր դասակարգի տուրքերու բազմապատկում, խանութներու փակում ու անհեռանկար ապագայ - գէթ յառաջիկայ տասնամեակին համար - ահա մէկ մասը միայն այն ահեղ կացութեան զոր այսօր կը դիմագրաւէ երկիրը:
Ինքը համայնքը, ճգնաժամի պատճառաւ ծանրօրէն տուժողներէն է: Երկու տարիէ ի վեր պետական օժանդակութիւնները սահմանափակուած են, իսկ յատկապէս հայ ուսուցիչներու վճարումները աննախադէպ յապաղումի ենթակայ: Պարագայ մը որ լրջօրէն կրնայ վտանգել մեր վարժարաններու գոյատեւումը, նա մանաւանդ եթէ նկատի առնուի թէ ազգային կալուածներէ գանձուող վարձքերն ալ գրեթէ չքացած են:
Նման պայմաններու ներքեւ դիմել ժողովուրդին, «Հայաստան» համահայկական հիմնադրամի տարեկան հանգանակութեան  մասնակցելու կոչով՝ յանդգնութենէ աւելին կը պահանջէ: Յունահայ հայրենակցի նուիրաբերման ոգիի նկատմամբ անվերապահ վստահութիւն կը պահանջէ: Այն հայրենակիցին՝ որ ցեղասպանութեան յաջորդող նեղ օրերուն իսկ, երբ ինք պանդուխտ էր, անօթի ու անօթեւան,  եկեղեցիներ, վարժարաններ ու ակումբներ կառուցեց, իսկ բարեկեցութեան շրջանին ամուր կառչած մնաց մեր ազգային արժէքներուն՝ գործով եւ ոչ թէ խօսքով:
Վստահութիւն մը որը արդարացաւ հանգանակութեան արդիւնքէն:
Հազարաւոր հայրենակիցներ իրենց լուման չի զլացան, երբ հիմնադրամի երիտասարդ կամաւոր աշխատակիցները հեռաձայնեցին իրենց՝ ապահովելու համար փոքր կամ քիչ մը աւելի մեծ մասնակցութիւն մը հեռուստամարաթոնին: Որովհետեւ  գումարին չափը չէր կարեւորը, այլ նոյնինքն մասնակցութիւնը: Վերջին հաշուով ո՛չ Հայաստանը եւ ո՛չ ալ Արցախը կրնան փրկուիլ քանի մը հազար եւրոյով: Հաւանաբար, սակայն, Արցախի Քարինտակ գիւղի բնակիչները, երբեք չմոռնան թէ հեռաւոր Յունաստանի իրենց ազգակիցներու լումայով եւս հնարաւոր դարձած է իրականացնել հայրենի գիւղի ջրամատակարարման ծրագիրը: Թէ Յունահայերու սրտին եւս խօսած է հիմնադրամի վարիչներուն «Ջուր տուր, կեանք պարգեւէ» պատգամը: Չէ՞ որ անցեալ տար-ւայ հանգանակութեան գումարներով նոր անկողին ապահոված մեր որբուկները տակաւին կը յիշեն թէ այդ մէկը կարելի եղած էր շնորհիւ Յունահայութեան: 
Գալով անհատ նուիրատուին՝ իրեն համար կարեւորը հայրենիքին հետ հոգեկան կապ պահելու մարմաջն է: Այն եզակի զգացումը թէ հոն ազատ ու անկախ հայկական պետականութիւններ գոյութիւն ունին, Հայաստանի ու Արցախի հանրապետութիւնները, որոնք իրեն եւս կը պատկանին եւ որոնց ստեղծման համար իր նախահայրերէն սկսեալ,  մինչեւ իր իսկ եղբայրներն ու քոյրերը – տակաւին երէկ – ծով արիւն  թափեցին՝ Շուշի ազատագրելու ու Լաչին փրկելու վճռակամութեամբ: Այն համոզումը՝ թէ հոն ազատ ու անկախ մեր երկրին մէջ սերունդ կը պատրաստուի, որը կոչուած է հայկական մշակոյթը ապրեցնելու ու առաւել եւս ճառագայթեցնելու: Այն բացառիկ ապրումը՝ թէ ինքն ալ անբաժանելի մէկ մասնիկն է հայ ժողովուրդին ու համեստ մասնակիցը լուսաւոր ապագայի մը կերտման հաւաքական ճիգին: 
Ի՞նչ փոյթ եթէ կան յոռի ու խիստ դատապարտելի երեւոյթներ հայրենիքին մէջ: Սփիւռքահայը չ’անտեսեր այդ բոլորը: Սակայն քննադատելու ու նոյնիսկ պայքարելու համար այդ յոռի երեւոյթներուն դէմ՝ պէտք է որ նախ ինք իրեն համար այդ ուղղութեամբ բարոյական հիմք ապահոված ըլլայ, մասնակցելով հայրենակերտման սուրբ աշխատանքին: Այլապէս, սոսկ քննադատութիւնը՝ պոռոտախօսութենէ ու ձրի հայրենասիրութենէ աւելի չի կրնար նկատուիլ:
Հայրենիքը թանկագին է: Ու հայրենիքին համար արցունքոտ աչքերով, օգնութեան - թէկուզ տկար - ձեռք երկարող մեր ազգակիցները, անոր իսկական թանկագին զաւակները:


 

Πηγή: azador.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Αρμενία: Υποχρεωτικό μάθημα το σκάκι στα δημοτικά σχολεία

Θα διδάσκεται σε παιδιά ηλικίας 7 έως 9 ετών μαζί με τα μαθηματικά και την ιστορία

Ο Νταβίντ Αϊραπετιάν σίγουρα δεν θα δυσανασχετήσει με την εισαγωγή του σκακιού στη σχολική ύλη, καθώς ο 8χρονος Αρμένιος θεωρείται ήδη μεγάλος παίκτης. Το μόνο που μπορεί να ελπίζει είναι να βρεθεί στο σχολείο του ένας αντάξιος αντίπαλος.

Μαζί με την ιστορία και τα μαθηματικά πλέον τα παιδιά ηλικίας μεταξύ επτά και εννέα ετών θα διδάσκονται υποχρεωτικά σκάκι στο σχολείο, σύμφωνα με απόφαση της αρμενικής κυβέρνησης. Όπως στα περισσότερα πρώην σοβιετικά κράτη, το σκάκι αποτελεί εθνικό πάθος και η Αρμενία μπορεί να υπερηφανεύεται για πολλούς διακεκριμένους σκακιστές.

Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο, μια εθνική ομάδα έξι ατόμων κατέκτησε την πρώτη θέση στο Διεθνές Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκακιού που διεξήχθη στο Νίνγκμπο της Κίνας και εκτός ένα έπαθλο 14.000 ευρώ κέρδισαν και μια υποδοχή κατάλληλη για εθνικούς ήρωες. Μέλος της ομάδας ήταν και ο 28χρονος Λεβόν Αρονιάν, ο οποίος είναι τρίτος στην κατάταξη της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας.

Όπως δηλώνουν όμως οι αρχές, η διδασκαλία του σκακιού στα σχολεία δεν έχει σκοπό να βοηθήσει την διάπλαση του χαρακτήρα των παιδιών και όχι να δημιουργήσει φυτώρια μελλοντικών πρωταθλητών.

Ο υπουργός Παιδείας Αρμέν Ασοτιάν υποστηρίζει ότι η ενασχόληση των παιδιών με αυτό το πνευματικό άθλημα θα βοηθήσει τους μικρούς μαθητές να αναπτύξουν ένα αίσθημα υπευθυνότητας και οργανωτικότητας, αλλά παράλληλα θα αποτελέσει και παράδειγμα για τον υπόλοιπο κόσμο.

Για αυτό το σκοπό η αρμενική κυβέρνηση κατέβαλε στην εθνική σκακιστική ακαδημία 370.000 ευρώ, ώστε να σχεδιάσει το ετήσιο μαθησιακό πρόγραμμα, να δημιουργήσει τα απαραίτητα εγχειρίδια, να εκπαιδεύσει τους καθηγητές και να αγοράσει εξοπλισμό, ενώ άλλες 750.000 ευρώ θα δαπανηθούν για να δημιουργηθούν τάξεις σκακιού.
Πηγή: tovima.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεργασία έκπληξη για τη Νίνι του X-Factor!

Η Νίνι από τη Γεωργία, που γνωρίσαμε μέσα από τη συμμετοχή της στο X-Factor, επιστρέφει με ένα νέο ντουέτο!
Ο παρτενέρ της, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι γνωστός μας. Έχει έρθει μάλιστα και στην Αθήνα και σίγουρα τον έχετε ακούσει να τραγουδάει live. Ο λόγος για τον Andre από την Αρμενία, που είχε εκπροσωπήσει την Αρμενία το 2006 στη Eurovision της Αθήνας!
Το νέο τραγούδι λέγεται «Ov Sirun Sirun» και είναι ένα πολύ μελωδικό και καθόλου συνηθισμένο κομμάτι. Θυμίζει κάτι απ' τα παλιά. Ακούστε το κομμάτι:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Η Πόλη με τις 1001 Εκκλησίες: Η Αρμενία γιορτάζει τα 1050 χρόνια της Ani

Τριήμερο συνέδριο με θέμα «Ani – το Κέντρο Πολιτικής και Πολιτισμού της μεσαιωνικής Αρμενίας» ξεκίνησε στην Αρμενική Εθνική Ακαδημία Επιστημών την 15η Νοεμβρίου και είναι αφιερωμένη στην 1050η επέτειο από την ανακήρυξη της Ani ως πρωτεύουσα του Βασιλείου των Bagratuni.

Το συνέδριο έφερε σε επαφή επιστήμονες από την Αρμενία, τη Ρωσία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστρία.
Ένας δικτυακός τόπος σε τρεις γλώσσες αφιερωμένος στην 1050η επέτειο της Ani έχει ξεκινήσει ( www.ani1050.sci.am ), ο οποίος παρέχει πληροφορίες για την πόλη και την απεικονίζει με φωτογραφίες της Ani.
Στην εναρκτήρια ομιλία του ο πρόεδρος της Αρμενικής Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών κ. Radik Martirosyan εξέφρασε την ελπίδα ότι ο αρμενικός λαός θα έχει περισσότερες ευκαιρίες να επισκεφτεί την Ani.
«Το συνέδριο αυτό είναι ένα άλλο βήμα προς τη μελέτη της πλούσιας ιστορικής-πολιτιστικής κληρονομιάς της Ani, καθιστώντας την προσιτή στο κόσμο», δήλωσε ο κ. Martirosyan.
Κάποτε ονομάσθηκε η Ani ως η «Πόλης των 1001 Εκκλησιών», και εξελίχθηκε σε σταυροδρόμι πολλών εμπορικών δρόμων, τώρα είναι μια κατεστραμμένη και ακατοίκητη περιοχή που βρίσκεται στην επαρχία της σύγχρονης Τουρκίας Καρς, κοντά στα σύνορα με τη Δημοκρατία της Αρμενίας.

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Η «δολοφονική» κίνηση της Αρμενίας στο σκάκι

Του Stephen Moss,

Μπράβο στην πρώην σοβιετική δημοκρατία για την τοποθέτηση του σκακιού στο πρόγραμμα σπουδών. Προσέξτε όμως - αυτό το παιχνίδι είναι πιο ανταγωνιστικό από τη ζωή
Έχω εκτραπεί για λίγο από το να παίζω online σκάκι, για να γράψω αυτό το άρθρο. Έχοντας διατηρήσει αρχείο καταγραφής των παιχνιδιών που έχω παίξει αυτή την εβδομάδα, με αριθμό πάνω από 60. Σε κάποιο σημείο κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, κυρίως χάρη στο γεγονός ότι το σκάκι και το διαδίκτυο έχουν γίνει το ένα για το άλλο, μου έγινε έμμονη το σκάκι. τα 64 τετράγωνα στα οποία εξαπολύετε η μάχη για την ζωή και τον θάνατο, έχουν αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο της ύπαρξής μου.
Σε αυτή, θέλω να πιστεύω ότι είμαι με καλή παρέα. "Το σκάκι είναι ο κόσμος μου», μου είπε ο πρώην σοβιετικός παγκόσμιος πρωταθλητής Μιχαήλ Ταλ. "Δεν είναι ένα σπίτι, ούτε ένα φρούριο, όπου εγώ έχω κρυφτεί από τις κακουχίες της ζωής, αλλά και όλου του κόσμου. Ο κόσμος στον οποίο ζω μια πλήρη ζωή, στην οποία εγώ ο ίδιος έχω αποδειχθεί." Είναι ένα μέρος της ομορφιάς, της πρόκλησης, ο έντονος ανταγωνισμός, οι ατελείωτοι υπολογισμοί, ένα μοναδικό μείγμα της τέχνης και της επιστήμης.
Έτσι μπράβο στην Αρμενία για το καθιστά υποχρεωτικό μέρος του αναλυτικού εκπαιδευτικού της προγράμματος του δημοτικού σχολείου. Εκπαιδευτικοί σε αυτή την πρώην σοβιετική δημοκρατία υποστηρίζουν ότι το να παίζουν σκάκι θα αναπαραγάγουν το αίσθημα της ευθύνης στα μικρά παιδιά και να τους χτίσει το χαρακτήρα. Καλά ίσως, αν και στην εμπειρία μου, το πιο πιθανό αποτέλεσμα είναι ότι πάτε για ύπνο στις 2, απερίφραστα έχοντας μόλις ταπεινωτικά ηττηθεί από κάποιον από τη Μινεσότα σε ένα online παιχνίδι που θα πρέπει να το είχε χάσει. Το σκάκι είναι ένα σκληρό παιχνίδι – που σκοτώνεις ή να σκοτώνεσαι - στην οποία υποτίθεται να ηττάσαι με χάρη. Ακόμα να μάθω τη τέχνη.
Η Αρμενία είναι μια χώρα με έμμονη στο να παίζει σκάκι, ένα από τα ισχυρότερα στον κόσμο, παρά έναν πληθυσμό που είναι το ίδιο σε μέγεθος - ναι, σωστά μαντέψατε – την Ουαλία. Στην πραγματικότητα, η Ουαλία - και η Νέα Ζηλανδία, πάρα πολύ - είναι καλές στον παραλληλισμό. Με τον τρόπο που το ράγκμπι καθορίζει αυτές τις χώρες, το σκάκι καθορίζει την Αρμενία. Ένας άλλος σοβιετικός παγκόσμιος πρωταθλητής της δεκαετίας του 1960, ο Tigran Petrosian, γεννήθηκε στην Αρμενία και ο αρμένιος Lev Aronian επί του παρόντος είναι υπ’ αριθ. 3 στον κόσμο και μια αξιόπιστη υποψηφιότητα για το παγκόσμιο στέμμα.
Οι Αρμένιοι λένε για αυτή την κίνησή τους ότι είναι για καλύτερους εφήβους και όχι για την αναπαραγωγή πολύ καλών παικτών , αλλά είναι δύσκολο να μη δει ένα κομμάτι του εθνικιστικού αισθήματος στο παιχνίδι. Η Αρμενία είναι κλειδωμένη σε ένα ατέλειωτο πόλεμο και στο σκάκι με το γειτονικό Αζερμπαϊτζάν, το οποία παρήγαγε
(* σημείωση του armenians.gr --ο αρθρογράφος Stephen Moss στα σχόλια των αναγνωστών σε αυτό το άρθρο του διορθώνει και παραδέχεται ότι ι ο μεγάλος Garry Kasparov είναι και αυτός αρμενικής καταγωγής -- http://en.wikipedia.org/wiki/Garry_Kasparov -- άρα η εντύπωση ότι είναι ενάντια στην Αρμενία και με το μέρος των Αζέρων είναι λανθασμένη και άδικη, δίνοντας αφορμή στα σχόλια του άρθρου σε περιθωριακούς αντιαρμένιους σχολιαστές να αμφισβητήσουν την αρμενική καταγωγή αρμενίων πρωταθλητών )
το μεγάλο Garry Kasparov, και την κακία της εμπλοκής μεταξύ Αρμένιων και Αζέρων στις ιστοσελίδες του σκακιού είναι απίστευτη. Η Αρμενία θέλει η εθνική ομάδα της να είναι σε παγκόσμια νικήτρια (και πάνω απ 'όλα νικήτρια επι του Αζερμπαϊτζάν), και θα είναι πολύ ευτυχής εάν το νέο πρόγραμμα παράγει μερικούς ακόμη Aronians.
Το Σκάκι παίζεται ευρέως στο Ηνωμένο Βασίλειο στα δημοτικά σχολεία, και η φιλανθρωπικοί αγώνες για το Σκάκι σε σχολεία και κοινότητες αναπτύσσετε περαιτέρω, θεωρώντας ότι το σκάκι διδάσκει δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων, αυτοπειθαρχίας και την ευχαρίστηση του ανταγωνισμού. Όλα αυτά τα πράγματα είναι αλήθεια - αν και πολλές σκακιστές, συμπεριλαμβανομένου και εμού, έχουν δυσκολίες με το μέρος της πειθαρχίας, και με τη διατήρηση της αίσθησης της προοπτικής και αναγνωρίζοντας ότι αυτό είναι απλά ένα παιχνίδι. Έχω κάνει κάποια καθοδήγηση για το σκάκι στα δημοτικά σχολεία, και τα παιδιά αγαπούν το παιχνίδι, αν και όπως με τους ενήλικες υπάρχουν ξεσπάσματα όταν χάνουν, και μερικές φορές δάκρυα.
Μεταδίδοντας την φευγαλέα χάρη της ήττας – διδάσκοντες το μάθημα πρέπει να αρχίσουν από το ότι η ζωή έχει διακυμάνσεις, τα πάνω της και τα κάτω της. Η διδασκαλία της Σικελικής άμυνας (μιας παραλλαγής του Καλάσνικοφ) μπορεί πιθανώς να έρθει αργότερα. Παρόλο που σκέφτομαι, η παραπομπή στη παραλλαγή Καλάσνικοφ σε ορισμένα σχολεία του κέντρου των πόλεων θα μπορούσε να προσκαλέσει καταστροφή, ειδικά εάν δεν έχει διδαχθεί πρώτα, το μέρος της ήττας -με- χάρη .
Προσέξτε τους ανθρώπους που προσπαθούν να σας πείσουν ότι το σκάκι αναπτύσσει τη διάνοια. Το Σκάκι δεν έχει καμία σχέση με την διάνοια. Οι διανοούμενοι όπως ο Κασπάροβ παίζουν σκάκι, και στη χρυσή εποχή του παιχνιδιού κατά το πρώτο τέταρτο του 20ου αιώνα ήταν μέρος της κοσμοπολίτικης κοινωνίας στο καφενείο των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων. Ο Marcel Duchamp λάτρευε το σκάκι, και δήλωσε: «Ενώ όλοι οι καλλιτέχνες δεν είναι σκακιστές, όλοι οι σκακιστές είναι καλλιτέχνες."Αν κρίνουμε όμως από τους ανθρώπους που συναντώ σε αγώνες σκακιού και στους αγώνες πρωταθλήματος στο Surrey, οι καλλιτέχνες και φιλόσοφοι αποτελούν μειονότητα. Το σκάκι είναι κυρίως μια τεχνική άσκησης που ευνοείται από μεσήλικες άνδρες που χρησιμοποιείται για να απολαύσουν το Trainspotting (καταγραφή αλληλουχιών ).
Πρόκειται για έναν κόσμο ολόκληρο από μόνο του. Αυτή είναι η πραγματική χαρά του σκακιού. Υπολογιστές, εκνευριστικά, το έχουν περισσότερο ή λιγότερο επεξεργαστεί . Ένα πρόγραμμα £ 30 λιρών στο σκάκι μπορεί να νικήσει σήμερα τον παγκόσμιο πρωταθλητή. Αλλά για τον απλό θνητό, προσπαθώντας να καταλάβει πια είναι η καλύτερη κίνηση σε κάθε κατάσταση, για να καταλήξει σε αυτό που οι grandmasters ονομάζουν «αληθινή» θέση, είναι ατέλειωτα απαιτητική. Οι Αρμένιοι πιστεύουν ότι δίνουν στα παιδιά τους ένα χρήσιμο εργαλείο για την προσέγγιση της ζωής. Αλλά πρέπει να είναι προσεκτικοί: μπορεί να είναι το άνοιγμα του κουτιού της Πανδώρας και να τους αφήσει σε έναν κόσμο που είναι πιο επιτακτικός από ό, τι η λεγόμενη πραγματικότητα.


Πηγή: guardian.co.uk


* Σχόλιο armenians.gr
O αρμενικής καταγωγής Garry Kasparov και όχι αζέρικής καταγωγής κάτι που και ο ίδιος δηλώνει οτι ειναι αρμένιος, μάλιστα επιλέγοντας για επώνυμο του αυτό της μητέρας του, και που ειναι ακόμα εν ζωή οπως σχολιάζει ο Stephen Moss, κατά πόσο η μητέρα του τον βοήθησε να αγαπήσει το σκάκι…. , αλλά ο πόλεμος στο διαδίκτυο δεν είναι μόνο στο σκάκι… με τους Αζέρους να προπαγανδίζουν αμαυρώνοντας την ιστορία και τα πρόσωπα όχι μόνο στο Σκάκι (όπως κάνουν τα Σκόπια και η Τουρκία αμφισβητώντας και διαστρεβλώνοντας την Ελληνική ιστορία και οχι μόνο....).
1) Ο αρθρογράφος απορεί για την καθημερινή μάχη που γίνεται στον κυβερνοπόλεμο αλλά, η Δημοκρατία της Αρμενίας και η Δημοκρατία του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ), εκτός του ότι είναι κλειδωμένες στα σύνορα τους με την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν δέχονται ένα πόλεμο σε όλα τα επίπεδα της πληροφόρησης διαστρεβλώνοντας και προσπαθώντας να αμαυρώσουν οτιδήποτε θετικό στην εικόνα τους και την ιστορική διαδρομή τους, θεωρώντας ότι έτσι θα εξαφανίσουν τα πραγματικά γεγονότα και της μαύρες κηλίδες της ιστορίας τους.
2) Η Αρμενία έχει πλούσια παράδοση,πολιτισμό και παιδεία χιλιάδων χρόνων και δεν περιμένει μόνο από το σκάκι (που ούτως η άλλως είναι πολιτιστική παράδοση αιώνων στους αρμένιους) για να διαμορφώσει ολοκληρωμένες προσωπικότητες στις νέες γενεές της ....αυταπόδεικτο είναι ότι οι παλαιότεροι αρμένιοι πρωταθλητές που δεν πέρασαν από αυτό το σύγχρονο σκακιστικό εκπαιδευτικό σύστημα…. τουναντίον η ζωή τους δεν είχε τέτοια κρατική επίσημη υποδομή και όμως πρώτευσαν… συμφωνούμε λοιπόν σε όλα τα λοιπά, και πάλι ένα μεγάλο μπράβο στην Αρμενία όπως το απονέμει ο αρθρογράφος, και διατηρούμε την πίστη μας στις νέες γενεές και στην φρέσκια σκέψη τους ότι θα δημιουργήσει μια καλύτερη πατρίδα και ένα καλύτερο κόσμο από τα αδιέξοδα που του κάνανε «δώρο» οι προηγούμενες γενεές..

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι