Menu

Καλώς ήλθατε στην Αρμενία: Το Ερεβάν έτοιμο να φιλοξενήσει την Junior Eurovision

Οι προπαρασκευαστικές εργασίες για την Διαγωνισμός Τραγουδιού Junior Eurovision Διεθνές 2011 που θα πραγματοποιηθεί στο Ερεβάν το Δεκέμβριο συνεχίζονται , και το video clip της εκπροσώπου της Αρμενίας της 12χρονης Dalita που θα τραγουδήσει το «Καλώς ήλθατε στην Αρμενία» έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο από την Τετάρτη.

Πέρυσι, ο εκπρόσωπος της Αρμενίας κέρδισε στο διαγωνισμό της Junior Eurovision, ωστόσο σε αντίθεση με τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision για μεγάλους , η Junior Eurovision συνήθως δεν πραγματοποιείται στη χώρα του νικητή (αντίθετα με την Eurovision για μεγάλους, συνήθως διεξάγονται στη χώρα, που η εκπρόσωπο της κέρδισε το προηγούμενο έτος), στην Junior Eurovision ο διαγωνισμός διεξάγεται στη χώρα που έχει υποβάλει την καλύτερη προσφορά και πληροί ορισμένες προϋποθέσεις.
Η Αρμενία υπέβαλε την προσφορά και επελέγη ως χώρα φιλοξενίας για το διαγωνισμό της 2ας και 3ης Δεκέμβριου 2011 ανταγωνισμό, στην αίθουσα Karen Demirchyan.
Η Gohar Gasparyan, επικεφαλής της αρμενικής αντιπροσωπείας στη Junior Eurovision λέει ότι το Ερεβάν προετοιμάζεται για την Junior Eurovision 2011 με μεγάλα βήματα, ώστε να γίνει μια «πόλη της Eurovision."
Και συνεχίζει η Gasparyan «Αυτή τη στιγμή το στάδιο είναι υπό κατασκευή σε συνδυασμό με άλλες κατασκευές που συνδυάζουν αρμενικές και ευρωπαϊκές καινοτομίες».
Αυτό το έτος, οι εκπρόσωποι (παιδιά από 10 εως 15ετών) από 14 χώρες συμμετέχουν στο διαγωνισμό. Η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν δεν υπέβαλαν τις συμμετοχές τους.
Τα εισιτήρια για την Junior Eurovision 2011 έχουν διατεθεί για πώληση από την 26η Οκτώβριου, σε τιμές 9 εως 55 ευρώ (περίπου $ 12 έως 74 δολάρια).

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Η μεγαλύτερη ελληνική λέξη έχει 172 γράμματα!

Η ελληνική γλώσσα κατέχει ένα μοναδικό ρεκόρ καθώς η μεγαλύτερη πραγματική λέξη στον κόσμο υπάρχει στο έργο »Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη και αποτελείται από 172 γράμματα, 27 συνθετικά και 78 συλλαβές! Ο Αριστοφάνης εκμεταλλεύεται στο έπακρον την εκπληκτική ευχέρεια της Ελληνικής να σχηματίζει πολυσύλλαβες λέξεις, περιγράφοντας μέσα σε 172 γράμματα μια ολόκληρη συνταγή μαγειρικής, η οποία περιλαμβάνει ένα συνονθύλευμα τροφών! Η αριστοφανική λέξη βρίσκεται στους στίχους 1169-1175 και έχει καταγραφεί στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες:

λοπαδοτεμαχοσελαχογαλεοκρανιολειψανοδριμυποτριμματοσιλφιολιπαρομελιτοκατακεχυμενο
κιχλεπικοσσυφοφαττοπεριστεραλεκτρυονοπτοπιφαλλιδοκιγκλοπελειολαγῳοσιραιοβαφητραγα
νοπτερυγών…

Ο λεξιλογικός αυτός «σιδηρόδρομος» είναι δύσκολο να διαβαστεί απνευστί, ενώ με μια μικρή προσπάθεια μπορούμε να μεταφράσουμε:
-πάστοπεταλίδο-γαλεοσάλαχο-τούρσοπιπεράτο-μυαλοκόμματα-
-μελοπερεχύτο-μυτζηθρότυρο-τρύγονοκοτσύφο-τσιχλοπίτσουνα -
-ψήτοσουσουράδο-κοτοκέφαλα-άγριοπεριστέρο-λαγοκούνελα -
-στράγαλοπετμέζο-φτερουγόδιπλες.
Διαβάστε περισσότερα...

Οι αρμένικες ομάδες προπολεμικά

Eίχαμε αναφέρει και παλαιότερα πως οι πρώτοι Αρμένοι συμπολίτες μας ήρθαν στην πόλη μας το 1875 ως εργάτες για την κατασκευή των σιδηροδρομικών γραμμών. Αργότερα ήρθαν κι άλλοι Αρμένοι οι οποίοι κατάγονταν από την πόλη NTAΡΟΝ. Έτσι η πολυπληθής κοινότητα των Αρμενίων έφτιαξε και δύο ποδοσφαιρικές ομάδες. Τους "ΜΑSIS" και τους ΝΤΑΡΟΝ. Όπως ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις , έτσι και εδώ οι εμφύλιες έριδες, μετά από λίγα χρόνια, διέλυσαν το Αρμένικο σωματείο των ΜΑΣΙΣ (η ουσιαστική διαφορά τους ήταν πολιτική. Οι μεν ΜΑΣΙΣ ήθελαν μιά Αρμενία εντός της Σοβιετικής Ενώσεως ενώ οι δε ΝΤΑΡΟΝ ήθελαν μιά ανεξάρτητη και ελεύθερη Αρμενία). Αργότερα έφτιαξαν την ΠΕΑΑ (Ποδοσφαιρική Ένωση Αρμενίων Αλεξ/πόλεως).

Η πάνω φωτογραφία είναι από την ΠΕΑΑ (στο προαύλιο της Αρμένικης εκκλησίας του Αγίου Καραμπέτ) ενώ η κάτω φωτογραφία είναι από τους ΝΤΑΡΟΝ το 1935.

 

 

Πηγή: oldalexandroupoli.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Ρωμαϊκό λουτρό αποκαλύφθηκε στη Σμύρνη

Πρόσφατες αρχαιολογικές ανασκαφές στην αρχαία ελληνική πόλη της Μητρόπολης, που βρίσκεται μεταξύ των χωριών Yeniköy και Özbek στη Σμύρνη, έφεραν στο φως...
ρωμαϊκό λουτρό, ορθογώνιου σχήματος, διακοσμημένο με ψηφιδωτά και γλυπτά των θεών Δία και Τύχη καθώς και μινιατούρες μονομάχων.

Η περιοχή της αρχαίας πόλης της Μητρόπολης αποτελεί αρχαιολογικό χώρο όπου διενεργούνται πολλές ανασκαφές λόγω του πλήθος των αρχαίων ερειπίων που υπάρχουν εκεί. Οι ανασκαφές συνεχίζονται εδώ και 20 χρόνια με την υποστήριξη του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, πλήθους πολιτιστικών ιδρυμάτων και του αρχαιολογικού τμήματος του πανεπιστημίου της Trakya.

Ο επικεφαλής των ανασκαφών Serdar Aybek ανέφερε ότι τα ευρήματα στην περιοχή ξεκινούν από την γεωμετρική περίοδο και φτάνουν μέχρι τους ελληνιστικούς χρόνους. Η αρχαία Μητρόπολη ήταν μια πόλη των Τεχνών, σύμφωνα με τον Aybek.

«Η αρχαία Μητρόπολη έχει ιστορία 5000 ετών, που ξεκινά από την πρώιμη περίοδο του Χαλκού» εξηγεί και οι ανασκαφές έχουν φέρει στο φως κεραμικά τόσο από την πρώιμη όσο και από την μέση περίοδο του Χαλκού.

Κατά την διάρκεια των ανασκαφών, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ευρήματα Χετιτικής προέλευσης. Η Μητρόπολη βρίσκεται πολύ κοντά στην αρχαία πόλη της Εφέσου και όλα της τα κτίρια και γλυπτά άγγιζαν την τελειότητα, σύμφωνα με τον Aybek. «Η Μητρόπολη είναι μια αρχαία ελληνιστική πόλη. Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι η θεά Άρτεμις προστάτευε την πόλη. Αυτό είναι κάτι που δεν το έχουμε ξανασυναντήσει σε αρχαίες πόλεις της Ανατολής καθιστώντας την Μητρόπολη ακόμα πιο μυστηριώδης» εξηγεί ο Aybek.

Κατά την διάρκεια των τελευταίων ανασκαφών, που διήρκησαν 4 μήνες, αποκαλύφθηκε ένα ρωμαϊκό λουτρό στη Μητρόπολη. «Αυτή την χρονιά ανακαλύψαμε νέα κτίρια στη Μητρόπολη» αναφέρει ο Aybak προσθέτοντας ότι ένα από αυτά είναι ένα ρωμαϊκό λουτρό 100 τ.μ.

Το λουτρό έχει ορθογώνιο σχήμα και είναι διακοσμημένο με ψηφιδωτά ενώ περιελάμβανε και χώρο αθλημάτων. «Το νέο ρωμαϊκό λουτρό που βγήκε στο φως φέτος είναι μικρότερο από άλλα λουτρά που έχουμε ανακαλύψει στη Μητρόπολη» επισημαίνει ο Aybek. «Την επόμενη χρονιά θα επικεντρωθούμε σε αυτές τις περιοχές».

Στο ρωμαϊκό λουτρό που πιστεύεται ότι χτίστηκε το 2ο αι. π.Χ. από τον αυτοκράτορα Αντωνίνο Πίο ανακαλύφθηκαν και τα γλυπτά του θεών Δία και Τύχης.

Η αρχαία πόλη της Μητρόπολης ανακαλύφθηκε αρχικά το 1972 από τον καθηγητή Recep Meriç, από το πανεπιστήμιο Dokuz Eylül της Σμύρνης. Οι ανασκαφές στον αρχαιολογικό χώρο που φέρνει γνωρίσματα από τους κλασικούς, ελληνιστικούς, ρωμαϊκούς, βυζαντινούς και οθωμανικούς χρόνους, ξεκίνησαν το 1989. Η πιο γνωστή πρώιμη εγκατάσταση στον περιοχή ανάγεται στην νεολιθική εποχή, καθώς υπάρχουν ενδείξεις για επικοινωνία και επιρροή με τον παραθαλάσσιο πολιτισμό της Τροίας Ι.

Μια σφραγίδα γραμμένη στα ιερογλυφικά, παρόμοια με αυτή των Χετιτικών, ανακαλύφθηκε στην ακρόπολη της Μητρόπολης αλλά δεν έχει ακόμα αποκρυπτογραφηθεί. Το χετιτικό βασίλειο της Arzawa είχε την πρωτεύουσα στο Apasas (αργότερα Έφεσος) 30 χιλ. Περίπου ΝΔ.

Η αρχαία Μητρόπολη ήταν μέρος του ελληνιστικού βασιλείου της Περγάμου, όπου και έφτασε στο αποκορύφωμά της επιδεικνύοντας πλούσια πολιτιστική και οικονομική ζωή. Ένας ναός αφιερωμένος στον θεό Άρη, ο ένας από τους δύο γνωστούς μέχρι τώρα ναούς αφιερωμένους σε αυτόν, βρισκόταν επίσης εδώ.
Διαβάστε περισσότερα...

Η στάση της Κύπρου για τις τουρκικές κινήσεις στην ΑΟΖ

Το υπ. Εξωτερικών μελετά τα πολιτικά και νομικά βήματα στα οποία θα προβεί

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου μελετά πολύ σοβαρά τα πολιτικά και νομικά βήματα, στα οποία θα προβεί σε περίπτωση κατά την οποία η Τουρκία κλιμακώσει τις απειλές και τις ενέργειες της σε σχέση με την εκμετάλλευση του θαλάσσιου πλούτου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

Με αυτές τις φράσεις σχολίασε η υπουργός Εξωτερικών, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, τις πληροφορίες που φέρουν την Τουρκία να προχωρεί σε συμφωνία με την εταιρεία Shell για έρευνες για υδρογονάνθρακες στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Αττάλειας, κατά την παρουσίαση του προϋπολογισμού του υπουργείου της στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Είπε, πάντως, ότι βάσει των πληροφοριών πρόκειται για περιοχές που βρίσκονται στην υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας.
Πηγή: onnews.gr
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι