Menu

Συνάντηση Αρμενικής ορθόδοξης εκκλησίας

Συνάντηση - Συζήτηση

Η Ενορία και η Επιτροπή Κυριών της αρμενικής ορθόδοξης εκκλησίας Αθηνών «Αγ. Γρηγόριος ο Φωτιστής» διοργανώνουν μια συνάντηση-συζήτηση την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα της εκκλησίας (Κριεζή 10-Αθήνα).
Το θέμα της συζήτησης «Ο άνθρωπος και η εκκλησία» θα παρουσιάσει ο ιερέας της εκκλησίας Μπαρέτ Χατσεριάν.
Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στην εκδήλωση, και ιδιαίτερα τη νεολαία μας, όπου ο καθένας θα έχει την ευκαιρία μέσα σε ένα φιλικό περιβάλλον, να συμμετέχει στη συζήτηση εκφράζοντας τις απόψεις και προτάσεις του.

Οργανωτική Επιτροπή
Διαβάστε περισσότερα...

Αυστραλία: Η Βουλή για την αναγνώριση των Γενοκτονιών Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων

Με τοποθετήσεις τους, Αυστραλοί βουλευτές και γερουσιαστές, από όλα τα κόμματα, ζήτησαν από το αυστραλιανό Κοινοβούλιο να αναγνωρίσει τις Γενοκτονίες εις βάρος των Αρμενίων, των Ελλήνων και των Ασσυρίων.

Πρόκειται για τους Μάλκολμ Τέρνμπουλ (σκιώδη υπουργό Επικοινωνιών και πρώην αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης), Τζο Χόκι (σκιώδη Θησαυροφύλακα), Κρεγκ Κέλι, Μάικολ Ντάνμπι, Τζόελ Φότζιμπον (πρώην υπουργό Αμύνης), Τζον Αλεξάντερ και Πολ Φλέτσερ.
Ο κ. Τέρνμπουλ είπε χαρακτηριστικά ότι «στην περίοδο 1914-1923 έγινε ένα έγκλημα εις βάρος της ανθρωπότητας και μια συστηματική Γενοκτονία Αρμενίων, Ελλήνων, Ασσυρίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία».
Σε ανάλογο μήκος κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις των άλλων βουλευτών που υπογράμμισαν ότι «επιβάλλεται» να αναγνωριστούν οι συγκεκριμένες Γενοκτονίες, διευκρινίζοντας πάντως ότι μια τέτοια αναγνώριση δεν στρέφεται εναντίον της σημερινής Τουρκίας.
Προσφάτως, και οι γερουσιαστές Νίκος Ξενοφών, Λι Ριάνον αλλά και ο σκιώδης υπουργός Μετανάστευσης, Σκοτ Μόρισον, έθεσαν επίσης στη Βουλή το θέμα της αναγνώρισης των συγκεκριμένων Γενοκτονιών.
Στην Καμπέρα βρέθηκαν αυτές τις ημέρες μέλη του Αυστραλο-Ελληνικού Συμβουλίου της Νέας Νότιας Ουαλίας και εκπρόσωποι Αρμενίων και Ασσυρίων, για να ενημερώσουν τους Αυστραλούς πολιτικούς σχετικά, μέσω της κοινής επιτροπής που έχουν δημιουργήσει.

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι