Menu

O στρατός του Ναγκόρνο Καραμπάχ απαντά στους θανάτους των αρμενίων στρατιωτών του

270 περιστατικά παραβίασης της κατάπαυσης του πυρός αναφέρθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη γραμμή επαφής μεταξύ του Ναγκόρνο Καραμπάχ και του Αζερμπαϊτζάν. Οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν παραβίασαν με 1500 πυροβολισμούς περίπου με πολυβόλα και τουφέκια από τους ελεύθερους σκοπευτές του.Οι συνεχείς παραβιάσεις και η ασέβεια του Μπακού στις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης, ανάγκασε το Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ) στην υπεράσπιση του στρατού του δίνοντας σκληρή απάντηση.Μετά τη δολοφονία των 2 Αρμενίων στρατιωτών κατά τη διάρκεια των παραβιάσεων της κατάπαυσης πυρός του Αζερμπαϊτζάν, ο στρατός άμυνα του Ναγκόρνο Καραμπάχ κατέφυγε σε αντίποινα με αποτέλεσμα το θάνατο και τον τραυματισμό του 7 στρατιωτών του Αζερμπαϊτζάν.

Σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν πολιτικές και κοινωνικές διαμαρτυρίες, οι επίσημες του Μπακού απέφυγαν τη δημοσιοποίηση των παραπάνω γεγονότων. Ωστόσο, σύμφωνα με αξιόπιστες δυνάμεις, οι αρχές του Αζερμπαϊτζάν ζήτησαν από το Υπουργείο Άμυνας τους για εξηγήσεις σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα στις γραμμές επαφής.

Το πρωί στίς 20 Νοεμβρίου στις 8.50 π.μ., τοπικής ώρας, ο αρμένιος στρατιώτης Mihran Margaryan, γεννημένος το 1992 βρήκε το θάνατο από την παραβίαση της κατάπαυση του πυρός από τους Αζέρους, ενώ εκτελούσε τα στρατιωτικά του καθήκοντα.Επίσης ο 19χρονος κληρωτός αρμένιος στρατιώτης του Ναγκόρνο Καραμπάχ Armen Simonyan σκοτώθηκε από πυροβολισμό ελεύθερου σκοπευτή κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης του στρατιωτικού του καθήκοντος στις 19 Νοεμβρίου, 8.40 π.μ., τοπικής ώρας.

Όπως δήλωσε ο Στρατός Αμύνης του Ναγκόρνο Καραμπάχ."Τα γεγονότα στην γραμμή επαφής είναι μια άλλη απόδειξη της περιφρόνησης των προσπαθειών των μεσολαβητών με στόχο τη διευθέτηση των συγκρούσεων από τους Αζέρους" και με σαφή προσπάθεια να κλιμακώσουν τις περιφερειακές εντάσεις, στις οι οποίες δυνάμεις από την πλευρά των δυνάμεων του Αρτσάχ θα οδηγήσουν στο να καταφύγουν σε αυστηρότερα αντίμετρα στο μέλλον, "

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι