Menu

Αζναβούρ: κάθε κράτος που αρνείται να καταδικάσει τη Γενοκτονία διαπράττει έγκλημα

Χρειάστηκαν 5 χρόνια για την γαλλική Γερουσία για να ξεκινήσει συζήτηση και να σχεδιάσει το νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση της άρνησης της Αρμενικής Γενοκτονίας που εγκρίθηκε από την Εθνοσυνέλευση το 2006,ο πρέσβης της Αρμενίας στην Ελβετία έγραψε σε μια γνωμοδότηση στην εφημερίδα Liberation.

"Κατά τη διάρκεια αυτών των πέντε ετών, μνημεία για την Αρμενική Γενοκτονία βεβηλώθηκαν, το μίσος συνέχισε. Η σημερινή αδράνεια προκαλεί περαιτέρω εγκλήματα. Κάθε κράτος που αρνείται να καταδικάσει τη γενοκτονία διαπράττει ένα έγκλημα η ίδια », έγραψε. "Καλώ γερουσιαστές για να περάσει το νομοσχέδιο να τιμωρεί την άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Κανείς δεν μπορούσε να σταματήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία, όταν προγραμμάτιζε να εξοντώσουν ολόκληρο το έθνος. Εάν εγκριθεί, αυτό το νομοσχέδιο μπορεί να αποτρέψει την επανάληψη αυτών των εγκλημάτων στο μέλλον. "

 

 

Πηγή: panarmenian.net

Διαβάστε περισσότερα...

Ο υπερεθνικιστής ηγέτης της Τουρκίας θέλει τον Ομπάμα να Αναγνωρίσει την Γενοκτονία

ΑΓΚΥΡΑ-Τον Απρίλιο του 2009, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία είπε ότι υπερεθνικιστής ηγέτης της Τουρκικής αντιπολίτευσης ήθελε τον Πρόεδρο Ομπάμα να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων και να δώσει το τέλος του ετήσιου παιχνιδιού κερδοσκοπίας που εμφανίζεται κάθε Απρίλιο στην Τουρκία και τις ΗΠΑ, σύμφωνα με εμπιστευτικό μήνυμα που ήρθε στη δημοσιότητα από τα Wikileaks. Στο εμπιστευτικό μήνυμα ο τότε πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία, κ. James Jeffrey αφηγείται μια συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) κ. Devlet Bahceli, ο οποίος χρησιμοποίησε το μεγαλύτερο θέμα της στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας "να αντιμετωπίσει το ζήτημα της αμερικανικής πολιτικής συζήτησης σχετικά με την αρμενικό ζήτημα της γενοκτονίας. »(Σημείωση η χρήση από τον πρέσβη της λέξη γενοκτονία στο υπόμνημα).
«Η πρόκληση του προς τις ΗΠΑ για να σταματήσει επιτέλους το ζήτημα της Αρμενικής Γενοκτονίας και να τεθεί σε ανάπαυση, αντικατοπτρίζει μια ευρεία αντίληψη ότι η Γενοκτονία χρησιμοποιείται ως πολιτικό εργαλείο: ένα μεγάλο τμήμα της τουρκικής κοινωνίας πιστεύει ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν τελικά να δηλώσουν τα γεγονότα του 1915 ως αποτέλεσμα Γενοκτονίας , αλλά διατηρεί το ειδικό βάρος της συζήτησης ως δύναμη στις διαπραγματεύσεις με την τουρκική κυβέρνηση ", δήλωσε ο Jeffery το υπόμνημα του.
"Σε έντονο συναισθηματικά αλλά όχι θυμωμένο λόγο, ο κ. Bahceli δήλωσε ότι οι ΗΠΑ και η Τουρκία ήταν σε ένα αμοιβαίο επιζήμιο κύκλο, στην οποία τους μήνες που προηγήθηκαν για την συζήτηση για την Ημέρας Μνήμης της 24ης του Απρίλιου πυροδοτούσε για το αν φέτος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα προφέρει την λέξη «Γενοκτονία», δήλωσε ο κ. Jeffrey. "Σύμφωνα με τον κ. Bahceli αυτό καλλιεργεί ένα κλίμα αντιαμερικανισμού, ιδιαίτερα μεταξύ της νεότερης γενιάς των ψηφοφόρων που έχουν βιώσει αυτή την πολιτική ένταση κάθε χρόνο της ζωής τους."
« Ότι είναι να πουν οι ΗΠΑ για το θέμα αυτό ας το πουν τώρα » παρακάλεσε ο κ.Bahceli, αντί να αφήσει το θέμα να παραμένει μια ελκώδης πληγή στην τούρκο-αμερικανικές σχέσεις», εξήγησε ο κ. Jeffrey. "Η πρόκληση του κ.Bahceli είναι επίσης αναμφισβήτητα ιδιοτελούς μορφής για το Εθνικό Κόμμα Δράσης ( MHP) μπορεί να επωφεληθεί περισσότερο στις δημοσκοπήσεις από τη συναισθηματική αντίδραση που θα φέρει η αναγνώριση των ΗΠΑ της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Και θα οδηγήσει στην επιβάρυνση και απόρριψη στις σχέσεις με τις ΗΠΑ όπου θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε τον όρο «Γενοκτονία». Έχοντας προσπαθήσει να δημιουργήσει πολιτική τροφή, υποστηρίζοντας ότι τη χρήση του Προέδρου του όρου «Meds Yeghern» ισοδυναμεί με τον όρο «Γενοκτονία» από τότε που το αναφέρει στο μήνυμα του ο Πρόεδρος για την Ημέρα Μνήμης των Αρμενίων», κατέληξε ο κ. Jeffrey.
Πηγή: armenians.gr
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι