Menu

Η τρυφερότητα της απελπισίας

Γράφει ο Νικόλαος Λυγερός

Μετάφραση από τα γαλλικά Βίκυ Τσατσαμπά

 

Έχεις αισθανθεί ποτέ
την τρυφερότητα της απελπισίας
ενώ κοιτάς επίμονα
το βλέμμα ενός θύματος
που δεν είχε το χρόνο
να δημιουργήσει την ιστορία του
εξαιτίας της καταγωγής του
καθώς ήταν απαγορευμένο να υπάρξει
εάν δεν υπήρξε αυτή η περίπτωση
κοίτα εκ νέου
μέσα στην αποδυναμωμένη καρδιά σου
τον φίλο σου που κλαίει.

Διαβάστε περισσότερα...

Η εκδίκηση των νεκρών

Γράφει ο Νικόλαος Λυγερός

Μετάφραση από τα γαλλικά Βίκυ Τσατσαμπά

Μην βλέπεις μέσα σε αυτήν την απόφαση
μόνο μια πράξη δικαιοσύνης
αλλά επίσης την εκδίκηση των νεκρών
θυμάτων της γενοκτονίας
τα οποία δεν μπόρεσαν να ζήσουν στη γη τους
επειδή ήταν αρμενικά
μέσα σε μια Οθωμανική αυτοκρατορία
η οποία δεν τα θέλησε
παρά μόνο νεκρά
όπως τα φύλλα
που έχουν συγκεντρωθεί για ένα βιβλίο
που ανήκει στην ανθρωπότητα.

Διαβάστε περισσότερα...

H αρμενική νοημοσύνη

Γράφει ο Νικόλαος Λυγερός

Μετάφραση από τα γαλλικά Σάνη Καπράγκου

Η αρμενική νοημοσύνη
δεν είναι έν’ αποκύημα της φαντασίας
είν’ αυτή που επέτρεψε την επιβίωση
μετά τη γενοκτονία από τη βαρβαρότητα
χωρίς εκείνη, αυτός ο λαός θα ήτανε νεκρός
κι εμείς δεν θα γνωρίζαμε για κείνον
παρά μόνο μερικά υπολείμματα και ερείπια
δίχως να συναισθανόμαστε τη συμβολή του
για το σύνολο της Ανθρωπότητας.
Έτσι σε τούτη την παρτίδα σκάκι
πόνταρε κι εσύ στους δασκάλους.

Διαβάστε περισσότερα...

Εκδήλωση με θέμα το Ναγκόρνο Καραμπάγ

ΠΡΟΒΟΛΗ  ΣΠΑΝΙΟΥ  ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ  ΜΕ  ΘΕΜΑ

ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ

 

ΝΑΓΚΟΡΝΟ  ΚΑΡΑΜΠΑΓ

ΓΙΑ  ΠΡΩΤΗ  ΦΟΡΑ   ΣΤΗΝ   ΕΛΛΑΔΑ

ΤΟ  ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ  ΘΑ   ΠΑΡΟΥΣΙAΣΕΙ

Η   ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ  TSVETANA   PASKALEVA

ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΗ    ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΘΑ  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ  ΣΥΖΗΤΗΣΗ

 

ΤΕΤΑΡΤΗ     22  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2012  ΩΡΑ  7.30 μ.μ

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ  ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ  ΜΟΥΣΕΙΟΥ

ΡΙΖΑΡΗ   2   ΑΘΗΝΑ

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΑΡΜΕΝΙΚΗ  ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ  ΑΡΜΕΝΙΚΟΥ  ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ

ΤΗΛ. 210 9574973

ΕΙΣΟΔΟΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

 

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΧΑΜΑΖΚΑΪΝ»

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΩΝ 100 ΧΡΟΝΩΝ

ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ,

ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ «ΝΤΕΡΖΑΚΑΡΙΑΝ»

ΔΙΑΛΕΤΤΗ  4   ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΤΗΛ. 2310 275352

ΕΙΣΟΔΟΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

 

Πηγή: ancg.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Σαρκοζί συνεχίζει να “πυροδοτεί” την κόντρα με την Τουρκία

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί θα υποβάλει "αμέσως" νέο κείμενο αν το νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων κριθεί αντισυνταγματικό από το Συνταγματικό Συμβούλιο της Γαλλίας, ανέφερε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο, σύμφωνα με δύο μέλη της κυβέρνησης.


"Ο πρόεδρος μας είπε κατά τη διάρκεια του συμβουλίου ότι θα υποβάλει αμέσως ένα νέο κείμενο σε περίπτωση που (το νομοσχέδιο) κριθεί αντισυνταγματικό από το Συνταγματικό Συμβούλιο" δήλωσε ένας υπουργός στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με έναν άλλο, ο κ. Σαρκοζί επέκρινε τους απείθαρχους υπουργούς σχετικά με αυτό το νομοσχέδιο λέγοντας "ότι δεν μπορούν να δουν πέρα από τη μύτη τους".

Βουλευτές και γερουσιαστές από όλες τις παρατάξεις προσέφυγαν στο Συνταγματικό Δικαστήριο κατά νομοσχεδίου, το οποίο έχει υιοθετηθεί από το κοινοβούλιο.

Το Συνταγματικό Συμβούλιο μπορεί να ακυρώσει ένα νόμο για τον οποίο θεωρεί ότι αντιβαίνει στο σύνταγμα, αν προσφύγουν σ' αυτό 60 βουλευτές, 60 γερουσιαστές, ο αρχηγός του κράτους, ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης ή ο πρόεδρος της Γερουσίας. Πρέπει να αποφανθεί μέσα σε ένα μήνα, προθεσμία που μπορεί να περιοριστεί σε οκτώ ημέρες σε περίπτωση που το ζητήσει η κυβέρνηση.

 

 

Πηγή: on-news.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Γενοκτονία και Lobbying

Toυ Κώστα Πικραμένου*

Η Γαλλία έχει αναγνωρίσει επίσημα (με νόμο) τη Γενοκτονία των Εβραίων (Shoa) και τη Γενοκτονία των Αρμενίων (2001). Η δημόσια άρνηση της Γενοκτονίας των Εβραίων τιμωρείται ποινικά (με φυλάκιση) και αστικά (με χρηματικό πρόστιμο). Δεν ισχύει όμως η ίδια ποινική/αστική μεταχείριση για όσους αρνούνται την Γενοκτονία των Αρμενίων. Αυτή η αδικία ήρθε να αποκαταστήσει η πρόταση Νόμου που κατέθεσε βουλευτής της Δεξιάς (UMP) με εκλογική έδρα τη Μασσαλία όπου η Αρμενική κοινότητα έχει μεγάλη παρουσία και επιροή. Η σύνταξη της πρότασης Νόμου έγινε από τον Γάλλο δικηγόρο Κρικοριάν, αρμενικής καταγωγής.

Προκειμένου να μην στοχοποιηθεί άμεσα η Τουρκία η πρόταση Νόμου προέβλεπε «φυλάκιση ενός έτους και 45 χιλ ευρώ πρόστιμο για όποιον αρνείται το ιστορικό γεγονός των δύο Γενοκτονιών (Εβραίων και Αρμενίων) που έχει επίσημα αναγνωρίσει η Γαλλική Δημοκρατία». Η πρόταση Νόμου ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία από τα δύο Σώματα Νομοθετικής Εξουσίας (Κοινοβούλιο, Γερουσία). Το μόνο που απομένει είναι η υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νικολά Σαρκοζί και η δημοσίευση στη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ).

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την εν λόγω πρότασης Νόμου η επιτροπή της Γερουσίας, αρμόδια για την προκαταρκτικό έλεγχο συνταγματικότητας, ψήφισε την απόρριψη της πρότασης Νόμου καθώς παραβιάζει το συνταγματικό δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης. Παρακολούθησα σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση και τη συζήτηση των Γερουσιαστών πριν την ψήφιση της πρότασης Νόμου και οι μεν αναφέρονταν στην ηθική υποχρέωση περί ποινικοποίησης της άρνησης της Γενοκτονίας των Αρμενίων (αφού το ίδιο έγινε για τους Εβραίους) ενώ οι δε ισχυρίζονταν ότι η πρόταση Νόμου έχει συνταγματικά κενά και οδηγεί σε διακοπή των Γαλλο-Τουρκικών σχέσεων.

Το Τουρκικό lobbying

Οι Τούρκοι τους τελευταίους δύο μήνες έχουν επιδοθεί σε ένα επιθετικό lobbying το όποιο θα έπρεπε να προβληματίσει την Ελληνική πολιτική τάξη αλλά και σε όσους (φορείς και οργανώσεις) προωθούν την υπόθεση της Ποντιακής Γενοκτονίας σε διεθνές επίπεδο. Στην Ελλάδα ουδείς μέχρι τώρα σκέφτηκε να ποινικοποιήσει την άρνηση της Ποντιακής Γενοκτονίας. Γιατί άραγε; Γιατί στηρίζουμε τις προσπάθειες των Αρμενίων περί ποινικοποίησης και δεν κάνουμε το ίδιο στην Ελλάδα; Ερώτημα που ζητάει απάντηση.

Oι εμπορικές σχέσεις Γαλλίας – Τουρκίας αποτελούν τον κεντρικό άξονα της Τουρκικής στρατηγικής πίεσης και επιροής των Γάλλων Γερουσιαστών και Βουλευτών. Οι εμπορικές συναλλαγές (το 2010) έφτασαν στα 11,7 δις ευρώ ενώ 450 Γαλλικές Εταιρίες δραστηριοποιούνται στη Τουρκική Αγορά με άμεσες επενδύσεις (FDI) 11, 5 δις ευρώ.

Είναι αξιοσημείωτη η δραστηριοποίηση Τουρκικών θεσμικών οικονομικών φορέων προκειμένου ο Νόμος να ακυρωθεί στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γαλλίας. Συγκεκριμένα η Ένωση Επιμελητηρίων Τουρκίας (ΤΟΒΒ) και ο Πρόεδρος της κ. Hisarciklioglu, (ο οποίος έρχεται συχνά στην Ελλάδα σε ημερίδες του ΣΕΒ και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος του κ. Κασιμάτη) δήλωσε ότι η ΤΟΒΒ έχει υπογράψει συμβόλαιο με γνωστή εταιρία lobbing του Παρισιού προκειμένου να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 60 υπογραφές Βουλευτών ή Γερουσιαστών που θα «προσβάλλουν» το Νόμο στο Συνταγματικό Δικαστήριο.

Η συγκεκριμένη εταιρία χρησιμοποίησε τους Βουλευτές Jean-Paul Garraud (UMP), Jacques Myard (UMP) και το Γερουσιαστή Jacques Mézard (UMP) oι οποίοι μετά τη ψήφιση του Νόμου ξεκίνησαν άμεσα συλλογή υπογραφών για αίτηση ακυρώσεως από το Συνταγματικό Δικαστήριο. Παράλληλα ο Serge Dassault, Γερουσιαστής (UMP) και ιδιοκτήτης της Εταιρίας Dassault Aviation SA που κατασκευάζει τα μαχητικά Μirage και Rafale επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον εκπρόσωπο των Οικολόγων Γερουσιαστών προκειμένου να μην ψηφίσουν το Νόμο. Ταυτόχρονα θεσμικοί οικονομικοί παράγοντες της Τουρκίας όπως οι κκ Tanil Küçük, Πρόεδρος του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κων/πολης, ο Murat Yalçintas, Πρόεδρος Εμπορικού Επιμελητηρίου Κων/πολης και η Zeynep Necipoglu, Πρόεδρος του Τουρκο-Γαλλικού Εμπορικού Συνδέσμου βρίσκονται στη Τουρκία και κάνουν lobbing στους αντίστοιχους επιχειρηματικούς εταίρους. Με τον Murat Yalçintas έχω συναντηθεί προσωπικά σε ημερίδα του ΣΕΒ στην Αθήνα και μαζί με τον Hisarciklioglu γνωρίζουν πολύ καλά την Ελληνική οικονομία και την ντόπια διαπλοκή.

Σε επίσημο επίπεδο ο Τούρκος Πρέσβης στο Παρίσι κ. Burcuoglu, σε μία πρωτόγνωρη κίνηση που δημιούργησε κακές εντυπώσεις σε πολλούς Γερουσιαστές, έστειλε προσωπική επιστολή (http://www.armenews.com/IMG/LETTRE_DE_L_AMBASSADE_DE_TURQUIE.pdf) ζητώντας κυνικά την ακύρωση του Νόμου προκειμένου να διασωθούν οι Γαλλο-Τουρκικές σχέσεις!!!

Επιπτώσεις από πιθανή ακύρωση

Σε περίπτωση ακύρωσης του Νόμου από το Συνταγματικό Δικαστήριο αμφισβητείται πλέον και η ποινικοποίηση της άρνησης της Γενοκτονίας των Εβραίων γεγονός που θα προκαλέσει σεισμό στην πολιτική ζωή της Γαλλίας καθώς το Εβραϊκό Λόμπυ είναι το πλέον ισχυρό στη χώρα του Μολιέρου. Σε κάθε περίπτωση οι Τούρκοι είναι αποφασισμένοι να προκαλέσουν τεχνιτή ποινική δίωξη αρνητή της Γενοκτονίας των Αρμενίων προκειμένου η υπόθεση να πάει στα δικαστήρια και στο ΕΔΑΔ. Ο ίδιος ο Hisarciklioglu δήλωσε ότι «ετοιμαζόμαστε για το 2015 (σ.σ 100 χρόνια από τη Γενοκτονία του 1915) και θα χρηματοδοτήσουμε την ίδρυση ειδικού κέντρου μελετών του Αρμενικού ζητήματος όπου ερευνητές μας θα αναδείξουν τα κενά της προπαγάνδας των Αρμενίων σε διεθνές επίπεδο. Οι Γαλλικές εταιρίες θα αποκλειστούν από κρατικά συμβόλαια της τάξης των 350 δις ευρώ στους τομείς της πυρηνικής ενέργειας, των υποδομών και του περιβάλλοντος»

Συμπεράσματα

Παρατηρούμε τον ενεργό ρόλο των θεσμικών οικονομικών φορέων στα θέματα εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας. Οι Τούρκοι επιχειρηματίες έχουν εξελιχθεί στο πλεόν αποτελεσματικό εργαλείο του Τουρκικού ΥΠΕΞ καθώς έχει αποδειχτεί ότι στον ακαδημαϊκό/ερευνητικό τομέα η Τουρκία «δε πείθει» με τα επιχειρήματα της. Αλήθεια είδατε ποτέ τους Ελληνικούς θεσμικούς οικονομικούς φορείς (ΣΕΒ, ΓΕΣΕΒΕ, ΣΕΒΕ, ΠΣΕ, ΣΒΒΕ) να αναλαμβάνουν την προώθηση των θέσεων μας στα εθνικά θέματα; Καλό PSI σε όλους…

*Ο Κώστας Πικραμένος είναι συγγραφέας του βιβλίου «Wikileaks – Τα διπλωματικά έγγραφα για την Τουρκία»
Πηγή: anixneuseis.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η τουρκική εκδίκηση: προγραμματισμένη απέλαση Αρμενίων

Η Τουρκία θα απελάσει Αρμενίους εργαζομένους
Η Τουρκία ετοιμάζεται να τροποποιήσει έναν νόμο με σκοπό να απαλλαγεί από τους παράνομους εργαζόμενους στη χώρα.
Πολλοί θεωρούν αυτή την απόφαση ως εκδίκηση εναντίον των Αρμενίων, συνέχεια του νόμου που ψηφίστηκε στη Γαλλία για την ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας των Αρμενίων.
Διάφορες εκτιμήσεις δείχνουν ότι υπάρχουν στην Τουρκία μεταξύ 10.000 - 100.000 Αρμένιοι πολίτες. Οι περισσότεροι είναι γυναίκες που εργάζονται σε θέσεις εργασίας χαμηλής ειδίκευσης.

«Αυτή η χώρα, η οποία ο Mark Levene την ονομάζει «ζώνη της γενοκτονίας» έχει συνηθίσει σε όλη την ιστορία της να εκτοπίσει, απελάσει, και να μεταφέρει αθώους πληθυσμούς για να εκδικηθεί και να τιμωρήσει για πράγματα που δεν είχαν διαπράξει, η που δεν είχαν σχέση με αυτά», δήλωσε η συνήγορος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ayse Gunaysu στον εκδότη της αρμενικής The Armenian Weekly Khatchig Mouradian.
Η τροποποίηση του νόμου 5683 για τη διαμονή και ταξίδι των αλλοδαπών θα επικυρωθεί την 1η Φεβρουαρίου. Στο παρελθόν, οι άνθρωποι της περιοχής μετανάστευσαν στην Τουρκία με τουριστικές θεωρήσεις. Έβρισκαν μια θέση εργασίας και γίνονταν παράνομοι εργαζόμενοι.  Λίγους μήνες αργότερα, άφησαν τη χώρα και επέστρεφαν με μια νέα θεώρηση, (μια διαδικασία που ονομάζεται «αγώνας για τη βίζα»). Οι εργάτες προέρχονταν κυρίως από χώρες όπως τη Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν, την Ουκρανία, την Ινδονησία και την Αρμενία. Το νέο σύστημα θα αναγκάσει τους μετανάστες να μείνουν έξω από τη χώρα για 90 ημέρες μεταξύ δυο εισόδων. Οι αρχές έχουν αποφασίσει να εφαρμόζουν αυστηρά το νέο νόμο, και να τιμωρούν κάθε παραβίαση των θεωρήσεων και τον αγώνα για τη βίζα. Ωστόσο, η τροπολογία επιτρέπει στους εργοδότες που επιθυμούν να κρατήσουν τους εργαζόμενούς τους να πληρώσουν ένα μισθό 1.330 τουρκικές λίρες (744 $) και ένα ασφάλιστρο, ανακοίνωσε η Bianet.org. Δεδομένου ότι ο κατώτατος μισθός στην Τουρκία είναι 701 τουρκικές λίρες ($ 392), είναι απίθανο ότι ένας ανειδίκευτος εργάτης κερδίζει περισσότερο από αυτό. 
Το Μάρτιο του 2010, ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε διατυπώσει έναν υπαινιγμό για αντίποινα κατά των Αρμενίων μεταναστών αν ψηφίζονταν νόμοι για αναγνώριση της γενοκτονίας από ξένα κοινοβούλια. Κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης που αφορούσε τις αναγνωρίσεις της γενοκτονίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Σουηδία, είχε πει σε ένα δημοσιογράφο από την τουρκική υπηρεσία του BBC ότι 170.000 Αρμένιοι ζουν στην Τουρκία, αλλά μόνο 70.000 είναι Τούρκοι πολίτες. «Κλείνουμε τα μάτια μας για τους υπόλοιπους 100.000 ... Αύριο, θα μπορούσα να πω σε αυτούς τους 100.000 ανθρώπους να επιστρέψουν στη χώρα τους, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.
Φαίνεται ότι ο γαλλικός νόμος ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την Τουρκία. Στις 25 Ιανουαρίου, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «η αντίδραση της Τουρκίας για την ψήφιση του νόμου έχει αποφασιστεί εδώ και πολύ καιρό».
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεταναστών για την κοινωνική και πολιτιστική συνεργασία Sefik Gurbuz, περίγραψε τον νόμο ως «απειλή για τους Αρμένιους», δήλωσε η Bianet.
Εν τω μεταξύ, η Gunaysu περιέγραψε την αντίδραση της Τουρκίας ως «μαύρη κωμωδία». Ο εκβιασμός και οι απειλές κατά της Γαλλίας είναι απόδειξη της ενοχής όπως και η εκδήλωση μιας έλλειψης αξιοπρέπειας και αυτοεκτίμησης παρά, φυσικά, τις παθητικές επιδείξεις εθνικής υπερηφάνειας», δήλωσε η Gunaysu.
Η Gunaysu, που είναι μέλος της Επιτροπής κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων του Συνδέσμου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Τουρκία, υπογράμμισε τις εκτοπίσεις των αθώων πληθυσμών που υπήρξαν στην ιστορία της χώρας. Το 1915, το καθεστώς των Νέων Τούρκων ξεκίνησε τη διαδικασία της συστηματικής εκτόπισης των Αρμενίων, το κύριο μέσο για να αδειάσουν τις ανατολικές επαρχίες από τους αρχικούς πληθυσμούς τους.
«Εξακολουθούν να ψεύδονται  και να πουν ότι οι Αρμένιοι ήταν προδότες, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες Αρμένιοι δεν είχαν απολύτως οποιαδήποτε πολιτική δραστηριότητα», δήλωσε η Gunaysu.
Στη συνέχεια ήρθε η σειρά του κουρδικού και του ελληνικού πληθυσμού της Τουρκίας.
«Η Ρεπουμπλικανική περίοδος είναι γεμάτη με εκτοπίσεις Κούρδων, ιδιαίτερα το 1938 κατά τη διάρκεια και μετά τις σφαγές του Ντέρσιμ», είπε.
«Το 1964, η τουρκική κυβέρνηση απέλασε 40.000 Έλληνες της Ανατολίας, και τους απαγόρευσε να πάρουν μαζί τους  πάνω από 20 κιλά προσωπικών ειδών και 20 δολάρια, ένα μέτρο αντίποινων εναντίον της Ελλάδας για το ζήτημα της Κύπρου, μια εκτόπιση που εξακολουθεί να είναι τρομερά οδυνηρή στη μνήμη αυτού του λαού.
Η Gunaysu πρόσθεσε: «Η νοοτροπία από την οποία πηγάζει αυτή η πολιτική της εκδίκησης είναι ρατσιστική, απάνθρωπη και βάρβαρη.
Οι ηγέτες της Τουρκίας για άλλη μια φορά απέδειξαν ότι η κυβέρνηση ακολουθεί πάντα την ίδια πορεία με αυτή των προκατόχων τους του 1915, και ότι αυτό έκαναν σε όλη την ιστορία της Τουρκικής Δημοκρατίας».
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι