Menu

Bazaar 2012 Αρμενικού Κυανού Σταυρού

Στην Αίγλη Ζαππείου την Κυριακή 8 Απριλίου

Όπως κάθε χρόνο ο Αρμενικός Κυανούς Σταυρός διοργανώνει Bazaar αγάπης για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού του έργου και ιδιαίτερα για την αρωγή παιδιών που χρειάζονται συμπαράσταση. Για όσους θέλουν να το επισκεφτούν θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Απριλίου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι αργά το απόγευμα στην ΑΙΓΛΗ Ζαππείου.

 

 

Εκτός από χειροτεχνίες και λαϊκή τέχνη από την Αρμενία, όσοι αγαπούν τις έθνικ γεύσεις θα τους περιμένει μια μεγάλη ποικιλία από τρόφιμα που  θα μπορούν να δοκιμάσουν και να προμηθευτούν για να τα μαγειρέψουν σπίτι τους: ισλί κιοφτέ (κεφτεδάκια από πλιγούρι, κυμά και κουκουνάρι), μαντί (μικρές φωλιές από ζυμάρι με γέμιση κυμά που τρώγονται με γιαούρτι πασπαλισμένο με σουμάκ), λαχματζού, παστουρμαδόπιτες, τυρόπιτες, ταχινοπιτάκια αλλά και γλυκά, μαρμελάδες και αποξηραμένα φρούτα.

 

Επίσης θα υπάρχει και μεγάλη ποικιλία από αρμενικά κρασιά και κονιάκ (τα αγαπημένα του Τσόρτσιλ). Στην Αρμενία υπάρχει και μια παράδοση με κρασιά από ρόδι. Θα μπορείτε να τα προμηθευτείτε και αυτά στην Αίγλη.

 

 

 

 

 

Πηγή: lifo.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Διαμάχη για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Προς νέα περιοχή σύγκρουσης στον Καύκασο

Λαβρόφ: Λιβυκό σενάριο απαράδεκτο στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ
Η Ρωσία πιστεύει ότι τα πάντα δυνατά πρέπει να γίνουν για μια ειρηνική διευθέτηση της εδαφικής διαμάχης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Εγώ πραγματικά δεν θα ήθελα να επαναληφθεί το Λιβυκό σενάριο πουθενά αλλού. Αυτό το σενάριο είναι ένα λυπηρό παράδειγμα κατάχρησης της θητείας του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»,  είπε ο Λαβρόφ σε ενημέρωση του τύπου που ακολούθησε μια συνάντηση που είχε με τον Αζέρο ομόλογό του στο Μπακού.
Ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης εξέφρασε την ελπίδα «ότι δεν θα επιτρέψουμε τέτοιες ενέργειες να εγκριθούν» όταν φτάνει η ώρα για την επίλυση για οποιαδήποτε διαφορά, συμπεριλαμβανομένης της διαφοράς για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ.
Τα τελευταία χρόνια, η Μόσχα βοήθησε ενεργά τις αντιμαχόμενες πλευρές  -τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν-  στις προσπάθειες για εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης για το Καραμπάχ (ένας θύλακας Αμερνόφωνων στο Αζερμπαϊτζάν).
Μια σειρά τριμερών συναντήσεων έλαβαν χώρα από το 2008 μεταξύ των ηγετών των κρατών. Η τελευταία σύνοδος κορυφής για το θέμα πραγματοποιήθηκε φέτος τον Ιανουάριο.
Η σύγκρουση για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ ξέσπασε το 1988 όταν η περιοχή, ως επί το πλείστον κατοικημένη από Αρμενίους, ζήτησε την ανεξαρτησία της από το Αζερμπαϊτζάν και ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ενωθεί με την Αρμενία. Το 1991, ιδρύθηκε η Δημοκρατία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Το Αζερμπαϊτζάν επιδίωξε να ανακτήσει τον έλεγχο επί του εδάφους και η σύγκρουση κλιμακώθηκε σε έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας στον οποίο σκοτώθηκαν περίπου 30.000 άνθρωποι.
Η διαμάχη έληξε το 1994, με την ανεξαρτησία Ναγκόρνο-Καραμπάχ να παραμείνει μη αναγνωρισμένη.
Από τότε, διεξάγονται συνομιλίες για τον καθορισμό του καθεστώτος της αμφισβητούμενης περιοχής στο πλαίσιο της Ομάδας του Μινσκ του ΟΑΣΕ.
Διαβάστε περισσότερα...

Για γενική σύρραξη από τον Καύκασο μέχρι τον Κόλπο ετοιμάζεται η Ρωσία το καλοκαίρι

Έτοιμα σχέδια που «περιλαμβάνουν τη Γεωργία» έχουν οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις σε περίπτωση ισραηλινής και αμερικανικής επίθεσης στο Ιράν, δήλωσε πηγή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στο ημιεπίσημο πρακτορείο Interfax. Το γενικό επιτελείο των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων «εκτιμά» πως η στρατιωτική δράση κατά του Ιράν θα ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι και καθώς το Ισραήλ δεν έχει τα κατάλληλα μέσα για να καταστρέψει την υποδομή του Ιράν το ρωσικό επιτελείο θεωρεί την αμερικανική εμπλοκή ως αναπόφευκτη. 
Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε αποκαλυφθεί πως οι οικογένειες των Ρώσων στρατιωτικών που υπηρετούν σε στρατιωτικές βάσεις στην Αρμενία αποχώρησαν από τη χώρα ενώ οι Ρώσοι στρατιωτικοί μετακινήθηκαν από την πρωτεύουσα της χώρας Yerevan βορειότερα στο Gumri που βρίσκεται εγγύτερα στα σύνορα με τη Γεωργία και την Τουρκία.

Η στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας στην Αρμενία όμως έχει υποστεί σημαντικό πλήγμα από την ένοπλη σύρραξη στη Νότια Οσσετία το 2008. Σε αντίποινα το καθεστώς της Γεωργίας διέκοψε κάθε ανεφοδιασμό των ρωσικών δυνάμεων εκεί με αποτέλεσμα οι ρωσικές δυνάμεις στην Αρμενία να ανεφοδιάζονται μέσω αέρος αλλά κυριότερα από το Ιράν μέσω της διασυνοριακής γραμμής Ιράν-Αρμενίας. Στην περίπτωση όμως επίθεσης στο Ιράν τα σύνορα αυτά θα κλείσουν αφήνοντας τα ρωσικά στρατεύματα χωρίς οδό ανεφοδιασμού.

Έτσι και σύμφωνα με τον στρατηγό Yury Netkachev πρώην υπαρχηγό των ρωσικών δυνάμεων στην Υπερκαυκασία «πιθανώς θα καταστεί αναγκαία μια κίνηση εκ μέρους της Ρωσίας έτσι ώστε να διαρραγεί ο αποκλεισμός που έχει επιβάλλει η Γεωργία στις ρωσικές δυνάμεις. Και ένα τέτοιο γεγονός θα γίνει δυνατό με τη δημιουργία διαδρόμων ανεφοδιασμού των ρωσικών δυνάμεων στην Αρμενία μέσω Γεωργίας, ακόμη και αν αυτός πρέπει να προχωρήσει μέσα από την Τυφλίδα».

Τα μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια Kavkaz-2012 που ετοιμάζει η Ρωσία για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανάπτυξη των μέσων και του προσωπικού έχει ξεκινήσει κυρίως λόγω του ευμετάβλητου γεωστρατηγικού κλίματος στην περιοχή εξαιτίας της επαπειλούμενης στρατιωτικής επίθεσης στο Ιράν.

Νέα συστήματα και εξοπλισμός επικοινωνιών που θα μπορούν να χρησιμοποιούν δεδομένα στόχευσης από το ρωσικό δορυφορικό σύστημα GLONASS έχει εγκατασταθεί στην περιοχή που θα εξελιχθεί η άσκηση (Νότιος Καύκασος).

Η ρωσική Αεροπορία του νότιου στρατιωτικού συγκροτήματος (ΝΣΣ) έχουν επανεξοπλιστεί πλήρως στο 100% της δύναμής τους με νέα μαχητικά και επιθετικά ελικόπτερα. Να σημειωθεί πως στην αντίστοιχη άσκηση Kavkaz-2008 οι ασκήσεις αυτές επέτρεψαν στο ρωσικό Στρατό να αναπτύξει μυστικά δυνάμεις στην περιοχή –κάτω από την κάλυψη της άσκησης- δυνάμεις οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν στην εμπλοκή με τη Γεωργία.

Οι πολεμικές προετοιμασίας της Μόσχας πάντως συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Οι πρώτοι 1.300 ελεύθεροι σκοπευτές αναπτύχθηκαν στο ΝΣΣ στις 16 Ιανουαρίου.
Μονάδες στην Απχαζία, την Οσσετία, την Τσετσενία και το Βόλβογκραντ έχουν επανεξοπλιστεί με άρματα T-90A και T-72BM.

Οι ίδιες μονάδες έχουν παραλάβει τουλάχιστον 7000 βαρέα όπλα πεζικού.

Οι Ρώσοι επιτελείς θεωρούν πως εάν οι ΗΠΑ εμπλακούν στρατιωτικά στο Ιράν, θα αναπτύξουν δυνάμεις στη σύμμαχό τους Γεωργία καθώς και πολεμικά σκάφη στην Κασπία με ενδεχόμενη βοήθεια από το Αζερμπαϊτζάν.

Έτσι οι δυνάμεις του ΝΣΣ έχουν εξοπλιστεί τουλάχιστον με 20 νέα συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων Tornado-G MRLS προς αντικατάσταση των παλαιότερων Grad MRLS.

SMD units have received 20 new Tornado-G MRLS launchers (first procured in 2012) to replace the aging Grad MRLS. The Grad was massively used by the Russian troops against the Georgians in 2008. Οι νέοι αυτοί πύραυλοι των 122 χλστ. έχουν καλύτερη ακρίβεια και εμβέλεια που φτάνει τα 100 χλμ.

Ο διοικητής των αερομεταφερόμενων δυνάμεων της Ρωσίας (VDV) στρατηγός Vladimir Shamanov ανακοίνωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα στην Αρμενία θα ενισχυθούν με νέες δυνάμεις αλεξιπτωτιστών επιθετικά και μεταφορικά ελικόπτερα, για την διενέργεια αεραποβάσεων.

Στις 28 περασμένου Ιανουάριο ο διοικητής της 58ης Στρατιάς –ο σχηματισμός ο οποίος ηγήθηκε της στρατιωτικής επέμβασης στην Οσσετία το 2008- στρατηγός Andrei Gurulev ανακοίνωσε «Οι στρατιωτικές δυνάμεις της πρώτης γραμμής οι οποίες φροντίζουν για την διατήρηση της ειρήνης έχουν επανεξοπλιστεί στο 60% της δύναμής τους».

Κατά την πρόσφατη την επιθεώρηση μονάδων του ΝΣΣ από τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Anatoly Serdyukov ανακοινώθηκε ότι ειδικές δυνάμεις του ρωσικού θα αναπτυχθούν στην Σταυρούπολη και το Kislovodsk.

Αν και οι επερχόμενες εκλογές στη Γεωργία τον Οκτώβριο, θα ήταν μια καλή ευκαιρία για τη Ρωσία να δει τον πρόεδρο της χώρας και πιστό – όσο και γραφικό- σύμμαχο των ΗΠΑ Mikheil Saakashvili να χάνει έναντι του Bidzina Ivanishvili –ο οποίος θεωρείται σύμμαχος της Μόσχας- εντούτοις οι εξελίξεις στην περιοχή με το Ιράν είναι πιο επείγουσες.

Έτσι ο στόχος των Ρώσων επιτελών είναι σαφής σε περίπτωση αμερικανικής επίθεσης στο Ιράν: Επέμβαση στην περιοχή ώστε να εμποδίσει τα αμερικανικά στρατεύματα να αναπτυχθούν σε βάσεις στην Υπερκαυκασία, να ενωθούν οι δυνάμεις του ΝΣΣ με αυτές που βρίσκονται στην Αρμενία –μέσω Γεωργίας- και να θέσουν στην κατοχή τους το νότιο ενεργειακό αγωγό του Καυκάσου μέσω του οποίου φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν, Τουρκμενιστάν και άλλες δημοκρατίες της Κασπίας να φτάσουν στην Ευρώπη.

Το μήνυμα πάντως που εκπέμπει η ρωσική στρατιωτική ηγεσία σε Αμερικανούς είναι: "Εάν θέλετε να επιτεθείτε στο Ιράν, επιτεθείτε, σε αυτή την περίπτωση όμως εμείς θα καταλάβουμε τη Γεωργία".
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι