Menu

Ria Novosti: Η Αρμενία εντάσσεται στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση

Η Αρμενία αναμένεται να γίνει η τέταρτη χώρα η οποία θα ενταχθεί στην  Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.

Η ένωση αποτελεί προσπάθεια της Ρωσίας να αντιρροπίσει την ενιαία αγορά των 28 κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μέχρι στιγμής, στην ένωση πλην της Ρωσίας έχουν ενταχθεί η Λευκορωσία και το Καζακστάν.

Η επιλογή της Ουκρανίας σχετικά με το αν θα εντασσόταν στην Ευρασιατική Ένωση ή θα ακολουθούσε πορεία προς την Ευρώπη αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής κρίσης των τελευταίων μηνών και του πολέμου στις ανατολικές της επαρχίες.

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Τιμήθηκε με χρυσό μετάλλιο Βουλής Αρμενίας η Ε.Θεοχάρους

Η Βουλή της Αρμενίας  βράβευσε, την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, με χρυσό μετάλλιο την Ευρωβουλευτή του ΔΗΣΥ Ελένη Θεοχάρους για τη διαχρονική στήριξη που παρέχει στο λαό της Αρμενίας, για 20 και πλέον χρόνια. Η παρασημοφόρηση έγινε από τον Πρόεδρο της Βουλής της Αρμενίας Galust Sahakyan, o οποίος εξήρε την ανθρωπιστική δράση της κ. Θεοχάρους σε εποχές δύσκολες για τον Αρμενικό λαό. "Η ανθρωπιστική σας δράση", τόνισε ο κ. Sahakyan, "μεταφέρεται και σε πολιτικό επίπεδο, κυρίως εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου υπερασπίζεστε το δίκαιο, τη δημοκρατία και το λαό της Αρμενίας". Από την πλευρά της η κ. Θεοχάρους επεσήμανε ότι, όταν επισκέπτεται την Αρμενία, αισθάνεται ως να είναι στο σπίτι της και στην πατρίδα της, ενώ συνέχισε λέγοντας: «Ζώντας από κοντά στην πρώτη γραμμή του Αρμενικού λαού στους αγώνες του για την ελευθερία, κυρίως στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, έχω μάθει πολλά από εσάς και πάνω από όλα πώς να γίνω καλύτερος άνθρωπος».

Ενημέρωση

Η κ. Θεοχάρους πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αρμενία και την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, εκτός από τον Πρόεδρο της Βουλής, είχε επίσης συνάντηση, νωρίς το πρωί, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αρμενίας  Serzh Sargyan καθώς και με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής της Αρμενίας Artak Zakaryan. Κατά τη διάρκεια των επαφών της, η κ. Θεοχάρους ενημέρωσε λεπτομερώς σχετικά με την κατάσταση, η οποία επικρατεί στην Κύπρο. Όπως εξήγησε στον Αρμένιο Πρόεδρο και στους λοιπούς αξιωματούχους του Αρμενικού κράτους,  η Κύπρος βρίσκεται υπό τον ναυτικό κλοιό του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και υπό διαρκή απειλή. Η Τουρκία, τόνισε η κ. Θεοχάρους, κατέχει την μισή Κύπρο και τώρα θέλει το φυσικό της αέριο και πρόσθεσε: «Θα αντισταθούμε κ. Πρόεδρε και εμπνεόμαστε από τους δικούς σας αγώνες και τη στάση σας από το βήμα των Ην. Εθνών, όταν στείλατε στο διάβολο τις συμφωνίες τις οποίες δεν τήρησε και δεν σεβάστηκε η Τουρκία».  

Στήριξη στην Κύπρο

Επιπλέον η κ. Θεοχάρους εξήγησε γιατί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέστειλε τη συμμετοχή του στις συνομιλίες και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να διεξάγονται συνομιλίες με το πιστόλι στον κρόταφο, ενώ υπογράμμισε ότι η λύση του Κυπριακού πρέπει να διατηρεί την Κυπριακή Δημοκρατία ζωντανή και να είναι  σύμφωνη με τις αρχές της ΕΕ. Τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασαν την πλήρη στήριξη τους στον αγώνα της Κυπριακής Δημοκρατίας για επιβίωση.
Η κ. Θεοχάρους επισκέφθηκε το μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων και κατέθεσε λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων της τουρκικής θηριωδίας, ενώ συζήτησε μαζί με τον Πρόεδρο της χώρας και τον Πρόεδρο της Βουλής για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το 2015, επί τη ευκαιρία της επετείου ενός αιώνα από την γενοκτονία των Αρμενίων.

 

 

 

Πηγή: sigmalive.com

Διαβάστε περισσότερα...

Αρμενία - Σερβία 1-1

Η Αρμενία έβαλε πολύ δύσκολα στη Σερβία, αλλά το συγκρότημα του Ντικ Άντβοκαατ, πήρε στο τέλος τον βαθμό της ισοπαλίας χάρη σε υπέροχο σουτ του Ζόραν Τόσιτς
Στο 73' ο Αρζουμανιάν με καρφωτή κεφαλιά νίκησε από κοντά τον Στοΐκοβιτς για να ανοίξει το σκορ. Μάλιστα οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να έχουν «κλειδώσει» τους τρεις βαθμούς δέκα λεπτά αργότερα, αλλά ο πρώην παίκτης του Εργοτέλη απέκρουσε σωτήρια το πέναλτι που εκτέλεσε ο Πιτζέλι.
Τελικά στο 89' οι Σέρβοι κατόρθωσαν να φέρουν την αναμέτρηση στα ίσα. Η μπάλα στρώθηκε στον Τόσιτς στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής κι αυτός με ένα υπέροχο αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Αρμένιων για να γλιτώσει την ομάδα του από την ήττα.
Οι δύο ομάδες συμμετέχουν στον ένατο όμιλο των προκριματικών που απαρτίζεται από πέντε ομάδες.

Αρμενία: Μπερεζόφσκι, Χαρογιάν, Αρζουμανιάν, Βοσκάνιαν, Μκρτσιαν (53' Χοβσεπιάν), Εντιγκαριάν, Πιτζέλι (85' Καραπετιάν), Χοβνανισιάν, Χαϊραπετϊάν, Σαρκίσοφ, Μανουτσαριάν (67' Ντασγιάν)

Σερβία: Στοΐκοβιτς, Νάστασιτς, Ιβάνοβιτς, Κολάροφ, Μίτροβιτς, Τόσιτς, Γκούντελι (74' Μίτροβιτς), Μάτιτς, Μάρκοβιτς (26' Κουσμάνοβιτς), Τζόρτζεβιτς (71' Λάζοβιτς), Τάντιτς

 

 

Πηγή: onsports.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι