Menu

«Κόκκινη κάρτα» από τους Αρμένιους σε Τούρκο πολιτικό ηγέτη

Οι Αρμένιοι της Γερμανίας αρνήθηκαν να συναντηθούν με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης.

Persona Non Grata για τους Αρμένιους που ζουν στη Γερμανία φαίνεται ότι είναι ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Σύμφωνα με τον ιστότοπο Demokrat Haber.net οι Αρμένιοι δεν δέχθηκαν να συναντηθούν μαζί του κατά την επίσκεψή του στην Κολωνία της Γερμανίας, επειδή το κόμμα του αρνείται να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου μετέβη στη Γερμανία για να κάνει προεκλογική εκστρατεία υπέρ του υποψήφιου της αντιπολίτευσης για τις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας, Εκμελεντίν Ιχσάνογλου. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί επισκέφθηκε ελληνορθόδοξες και ασσυριακές εκκλησίες Ελλήνων καθώς και την Ομοσπονδία Ενώσεων Αλεβιτών, ενώ εξέφρασε την επιθυμία να συναντηθεί με την αρμενική κοινότητα της Γερμανίας. Ωστόσο, ο πνευματικός ηγέτης της κοινότητας αρνήθηκε να δεχθεί τον Τούρκο πολιτικό, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να επιτρέψει στον ηγέτη ενός κόμματος που αρνείται τη Γενοκτονία να μπει στην εκκλησία.

Νωρίτερα, ο ηγέτης του CHP είχε επισκεφθεί την Συρορθόδοξη Εκκλησία, από όπου κάλεσε τους ψηφοφόρους να εκλέξουν πρόεδρο «ο οποίος δεν χρησιμοποιεί τη γλώσσα του θυμού και αποτελεί εγγύηση για ένα δημοκρατικό, κοινωνικό κράτος όπου θα διοικεί ο νόμος. Έχετε κι εσείς ευθύνη. Θα ψηφίσετε επίσης».

Κατά την επίσκεψη του σε Ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου της Αντιοχείας, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου άναψε κερί παρουσία στενών συνεργατών του.

 

 

Πηγή: pontos-news.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι