Menu

Προκαθήμενος Αρμενικής Απ.Εκκλησίας:«Οι Χριστιανοί θα παραμείνουν στην Μ.Α, ανεξάρτητα από τις συγκρούσεις»

Σε συνάντηση του Προκαθημένου της Αρμένικης Αποστολικής Εκκλησίας κ. Aram, με αντιπροσώπους των Εκκλησιών της Σουηδίας, ο πρώτος δήλωσε πως "ό,τι και να γίνει, οι Χριστιανοί θα παραμείνουν στην Μέση Ανατολή", ενώ παράλληλα τους ενημέρωσε για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Λίβανο, τη Σύρια και το Ιράκ.
Η τοποθέτηση του κ. Aram, εστιάζεται στις τελευταίες κινήσεις του φονταμενταλιστικού Ισλάμ, τόσο στην περιοχή της Μέσης Ανατολής όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίες απειλούν ακόμα και τις χώρες της Δύσης.
Επιπλέον τόνισε ότι είναι αντίθετος σε κάποια βραχυπρόθεσμη στρατιωτική παρέμβαση, καθώς δεν αποτελεί και μια ιδανική λύση. Κατά την άποψη του πρέπει να υπάρξει ένα σχέδιο διπλωματικό με ένα στρατηγικό σχεδιασμό, με τη συνεργασία όλων των μουσουλμανικών χωρών.
"Περισσότερο πρέπει να ληφθούν μέτρα προστασίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την θρησκευτική ελευθερία των μειονοτήτων".
‘’Η παρουσία των Χριστιανών στο πλαίσιο του διαλόγου και της συνεργασίας της Μέσης Ανατολής και Χριστιανών-Μουσουλμάνων είναι ζωτικής σημασίας όχι μόνο για τους ανθρώπους της περιοχής, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο’’, πρόσθεσε.

 

 

Πηγή: dogma.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ι.N.Αγ.Καραμπέτ (Αγ.Ιωάννου Προδρόμου) Αρμενίων Ορθοδόξων Νέου Κόσμου - Αθήνας

Την Κυριακή 17 Αυγούστου 2014 η Αρμενική Αποστολική (Ορθόδοξη) Εκκλησία γιόρτασε πανηγυρικά την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου. Τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον  Ιερό Ναό  Αγ. Καραμπέτ (Αγ. Ιωάννου Προδρόμου) Αρμενίων Ορθοδόξων Ν. Κόσμου-Αθήνας. Χοροστάτησε ο εφημέριος π. Ναρέκ Σαχινιάν και  συμμετείχε η  τετράφωνη μικτή χορωδίας του Ιερού Ναού. 
Στο κύρηγμα της ημέρας, ο εφημέριος αναφέρθηκε στην ιερότητα της Θεοτόκου, παρουσιάζοντας το μεγαλείο του μητρικού προτύπου που Εκείνη ενέπνευσε στις επερχόμενες γενεές και τόνισε την αναγαιότητα της επανένταξης του υψηλού ιδεώδους της μητρότητας στην καθημερινή μας ζωή , προτάσσοντας τις έννοιες της ψυχικής αγνότητας και της αγάπης.
Μετά το πέρας της Λειτουργίας έλαβε χώρα πατροπαράδοτη για την Αρμενική Ορθόδοξη Εκκλησία  ευλογία της σταφύλου, η οποία στη συνέχεια διανεμήθηκε στους προσκυνητές που από νωρίς είχαν κατακλύσει την εκκλησία.

 

 

Πηγή: amen.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι