Menu

Ρωσία και Αρμενία ενώνουν αμυντικά τον εναέριο χώρο τους

Μόσχα

Κοινό χώρο αεράμυνας θα σχηματίζουν η Ρωσία και η Αρμενία, οδηγώντας σε έναν ενιαίο ενάεριο χώρο στην περιοχή του Καυκάσου. Σύμφωνα με τη Μόσχα, το σχέδιο καταρτιζόταν τα τελευταία χρόνια και θα επιτρέψει αφ' ενός στη Ρωσία να επιτηρεί μακράν πέραν των νότιων συνόρων της.

Το σχετικό διάταγμα για την υπογραφή της συμφωνίας υπογράφηκε από τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως αναφέρει μεταξύ άλλων το Russia Today και τα αρμενικά ΜΜΕ.

Πλέον, για σκοπούς αεράμυνας θα μπορούν να χρησιμοποιούνται στον αρμενικό εναέριο χώρο τα αεροπορικά μέσα όχι μόνο της βάσης που ήδη υπάρχει στην Αρμενία, αλλά και όλα τα μέσα της ρωσικής Νότιας Περιφέρειας.

Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι η ρωσική αεροπορία πλέον θα μπορεί να «ακουμπά» και την Τουρκία από τα ανατολικά ενώ θα φτάνει μέχρι και στα σύνορα με το Ιράν.
 
 
 
Πηγή: in.gr
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι