Menu

Η Πανέμορφη πρωτεύουσα της Αρμενίας όπως δεν την έχετε ξαναδεί

Αφήστε αυτό το βίντεο του Νταρόν Τιτιζιάν να σας ταξιδέψει στο μαγευτικό Γιερεβάν.

Σταθείτε μπροστά στο άγαλμα της Μητέρας Αρμενίας, μέσα στο Πάρκο της Νίκης, και νιώστε το δέος που προκαλεί το ύψους 51 μέτρων μνημείο αφιερωμένο στις γενναίες Αρμένισες που πολέμησαν για μια ελεύθερη Αρμενία.

Ανεβείτε τις ατελείωτες σκάλες του Κασκάντ, κάνοντας στάσεις για να απολαύσετε τα συντριβάνια και τους κήπους που το διακοσμούν.

Το βράδυ κάντε μία βόλτα στο κέντρο της πόλης καταλήγοντας "παραδοσιακά" στην πλατεία της Όπερας του Γιερεβάν, στην καρδιά της νυχτερινής διασκέδασης μιας πόλης που δεν κοιμάται ποτέ.

Επισκεφθείτε το Τζιτζερναγκαπέρτ (μτφρ: ο Πύργος των Χελιδονιών), το πασίγνωστο μνημείο αφιερωμένο στην μνήμη των 1.500.000 θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία. Περπατήστε στον μακρύ διάδρομο που οδηγεί στον "Πύργο", η καρδιά του οποίου φωτίζεται από την αέναη φλόγα και τα τείχη του αντανακλούν παραδοσιακές αρμενικές μουσικές που θα σας φορτίσουν συναισθηματικά. Κανονίστε να είστε εκεί πριν από τις 4 το απόγευμα, για να μπορέσετε να επισκεφθείτε το ανακαινισμένο μουσείο της Γενοκτονίας που βρίσκεται δίπλα στο μνημείο.

Τέλος, σηκώστε το κεφάλι σας και παρατηρείστε τον ορίζοντα. Στο background αυτής της πανέμορφης και ιστορικής πόλης δεσπόζει το Αραράτ, το βουνό-σύμβολο για όλους τους Αρμένιους. Οι δύο κορυφές του μοιάζουν με τις δύο καρδιές της Αρμενίας που χτυπούν αδιάκοπα. Στην πατρίδα και στην διασπορά.

 

 

Πηγή: ayfgr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι