Menu

Η επιστροφή του Γκαζαριάν

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Γκεβόργκ Γκαζαριάν από τα επίσημα στο «Καραϊσκάκη» βρέθηκε να παίζει και πάλι μπάλα στην Κέρκυρα. Και έδειξε ότι τελικά το γκολ που είχε βάλει στον Τσεχ δεν ήταν μόνο αποτέλεσμα τύχης...

«Το σκουπίδι του ενός είναι το διαμάντι του άλλου». Στον Ολυμπιακό όχι 11αδα δεν έβλεπε αλλά ούτε αποστολή. Τα περισσότερα παιχνίδια την έβγαζε στα επίσημα του γηπέδου ή αν ήταν εκτός έδρας τα έβλεπε από την τηλεόραση του σπιτιού του. Ο Γκεβόργκ Γκαζάριαν βεβαίως ουδέποτε αποκτήθηκε για τον παίκτη που θα έκανε την διαφορά. Που θα έπαιρνε την μπάλα στις πτέρυγες και θα ταλαιπωρούσε τα μπακ.

Ηταν μια επιλογή που θα έδινε ανάσες στον Αφελάι, στον Ντουρμάζ και τον Ντοσεβί. Εναλλακτική λύση. Μια προσθήκη ακόμα στο ρόστερ. Ωστόσο για να παραμείνει σε αυτό έπρεπε να περάσει τις δοκιμασίες από την προετοιμασία. Ουσιαστικά το καλοκαίρι ο Μίτσελ έπρεπε να επιλέξει ανάμεσα στον Αρμένιο και τον Δημήτρη Κολοβό. Και για να λέμε την αλήθεια και στο Ζέεφελντ και στα φιλικά της Αμερικής ο Γκαζαριάν έδειξε περισσότερα πράγματα από τον Ελληνα εξτρέμ.

Και γι' αυτό ο ένας έμεινε στο ρόστερ και ο άλλος επέστρεψε ως δανεικός στον Πανιώνιο. Ωστόσο ο Γκαζαριάν είχε τις δικές του δυσκολίες. Εκτός του ότι έμεινε εκτός λίστας Τσάμπιονς Λιγκ, ο Αρμένιος είχε και θέμα με την προσαρμοστικότητά του. Με το που έφτασε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι οι μόνες αγγλικές λέξεις που ήξερε ήταν το “Hello” και το “My name is...”. Ηταν δύσκολο το θέμα της επικοινωνίας με τους νέους του συμπαίκτες.

Ωστόσο στις προπονήσεις δεν είχε θέμα. Το πάλευε. Μοχθούσε. Προσπαθούσε να κερδίσει μια θέση στην ομάδα. Καταλάβαινε πως δεν θα είναι εύκολο να σταθεί. Εκανε ότι μπορούσε. Και το κατάφερε αρχικά. Ωστόσο με το που άρχισε η σεζόν ουδέποτε κατάφερε να κερδίσει τον Μίτσελ. Οι ευκαιρίες που είχε ήταν ελάχιστες και σε αυτές δεν έδειξε και κάτι το τρομερό. Στο πρωτάθλημα έπαιξε μόλις τρία παιχνίδια. Συνολικά 106 λεπτά!

Ηταν δεδομένο πως το Γενάρη θ' αποχωρούσε. Είτε με την μορφή δανεισμού είτε με λύση της συνεργασίας. Εγινε το δεύτερο. Ο Γκαζαριάν έμεινε ελεύθερος και η Κέρκυρα του έκανε την καλύτερη πρόταση. Ηδη έχει 4 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 320 αγωνιστικά λεπτά. Εψαχνε ρυθμό. Και τον βρήκε μέσα από τα ματς. Μέχρι το Αγρίνιο. Εκεί που έκανε με διαφορά το καλύτερό του παιχνίδι.

Κόντρα σε μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος ο Γκαζαριάν έκανε την... κηδεία. Βγήκε στον χώρο πήρε την μπάλα από τον Μαρκόφσκι, πέρασε τον Μαλεζά και με αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Από το ίδιο σημείο που είχε νικήσει τον Τσεχ με την Εθνική του ομάδα κόντρα σε αυτήν την Τσεχίας στο 94'! ΟΚ, τότε είχε και την τύχη με το μέρος του. Αλλά πόσες φορές ένας Γκαζαριάν νικάει έναν Τσεχ;

 

 

Πηγή: gazzetta.gr

 

Δείτε το video

Διαβάστε περισσότερα...

Θεοχάρους: Η ένταξη της Τουρκίας περνά από Κύπρο και Αρμενία

Μίλησε στη Ν. Υόρκη για αρμενική γενοκτονία και τουρκική κατοχή

Νέα Υόρκη: «Η Τουρκία δεν έχει θέση στην Ευρώπη εάν δεν αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων και αν δεν τερματίσει την κατοχή στην Κύπρο», τόνισε η ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους, μιλώντας σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη από την αρμενική κοινότητα και είχε ως θέμα: «Η ανοικοδόμηση ενός Έθνους: Η Αρμένισσα γυναίκα της αντίστασης και της αντοχής» και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
 
Η κ. Θεοχάρους, στην οποία είχε απονεμηθεί το χρυσό μετάλλιο της αρμενικής Βουλής τον περασμένο Οκτώβριο, αναφέρθηκε στον αγώνα των Αρμενίων για ιστορική δικαίωση, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «η αναγνώριση της αυτοδιάθεσης του λαού του Ναγκόρνο Καραμπάχ αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ειρήνη στον Καύκασο».
 
Η ομιλία της περιστράφηκε γύρω από τρεις άξονες: Πρώτον, τη γενοκτονία (τι προηγήθηκε, πώς οργανώθηκε και τι αντίκτυπο είχε στις διεθνείς σχέσεις). Αναφέρθηκε στις συζητήσεις που γίνονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε συνάρτηση με τη βούληση ή τη μη βούληση της Αρμενίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε όσα έχουν γίνει με τη Ρωσία και στην Ευρασιατική Συμφωνία, στις σχέσεις με την κυβέρνηση της Αρμενίας και στην προβολή του αρμενικού ζητήματος. Δεύτερο, την προσωπική της εμπειρία και την εμπλοκή της στον αγώνα των Αρμενίων και του Ναγκόρνο Καραμπάχ.
 
«Από τις πρώτες μέρες του πολέμου βρέθηκα εκεί» επεσήμανε η κ. Θεοχάρους, η οποία είναι πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας ΕΕ-Αρμενίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προσθέτοντας: «Επειδή έχω πιστέψει στον αγώνα αυτού του λαού και έχω δει τις δυνατότητες και το πάθος του για την ελευθερία, ό,τι και να τους συμβεί θα είμαι εκεί, ως απλός χειρουργός να δουλεύω μαζί τους. Τους έχω υπερασπιστεί σε όλα τα βήματα που μου δόθηκε η ευκαιρία και θα συνεχίσω να το πράττω».
 
Τρίτον, τη σύγχρονη κατάσταση, την πολιτική της ΕΕ, τις τουρκικές προκλητικότητες, την καταπάτηση του διεθνούς δικαίου και σε συνάρτηση με τα όσα κάνει η Τουρκία παράνομα στην Κύπρο, παραβιάζοντας τον διεθνή νόμο. «Η Ευρώπη, η Αμερική και η διεθνής κοινότητα δεν μπορούν να σιωπούν μπροστά στα τουρκικά εγκλήματα», τόνισε, σημειώνοντας ότι «θα πρέπει να βάλουμε ένα φρένο στην τουρκική ασυδοσία.

 

Γράφει: Πανίκος Παναγιώτου, Νέα Υόρκη

 

 

Πηγή: philenews.com

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι