Menu

Αρμένιος έκανε απεργία πείνας στη μνήμη Αρμενίων, Ποντίων, Ασσυρίων

Φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των χριστιανικών πληθυσμών από τους Οθωμανούς Τούρκους στις αρχές του 20ού αιώνα ήθελε να αποδώσει ο Αρμένιος Αγκάσι Βαρτανιάν που ζει στο Γκλέντεϊλ του Λος Άντζελες και έτσι αποφάσισε να κάνει απεργία πείνας.

Από την αρχή είχε δηλώσει ότι θα κάνει απεργία πείνας 55 ημερών, αρχής γενομένης από την 3η Απριλίου.

Μάλιστα για να μην υπάρχουν αμφιβολίες για το αν πράγματι στερείται την τροφή, όλο αυτό το διάστημα έζησε σε μια γυάλινη κατασκευή έξω από τον αρμενικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Λέοντος στο Μπούρμπανκ, από όπου μπορούσε να βλέπει και να τον βλέπουν.


Ο Αγκάσι Βαρτανιάν

Ο 54χρονος άνδρας προετοιμαζόταν έναν χρόνο για την απεργία πείνας, παρόλο που είχε ξανακάνει κάτι ανάλογο πριν από δέκα χρόνια στη Ρωσία. Τότε είχε κρατήσει 50 μέρες και είχε σπάσει το ρεκόρ των 44 ημερών του μάγου των ψευδαισθήσεων Ντέιβιντ Μπλέιν.

Η απεργία πείνας έληξε στο τέλος Μαΐου και ο Βαρτανιάν βγήκε από το γυάλινο δωμάτιό του με γένια και όντας αρκετά κιλά πιο αδύνατος.

Όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν τι θα φάει, απέφυγε να αποκαλύψει αλλά τόνισε ότι θα είναι το ωραιότερο πράγμα στον κόσμο.

Το εγχείρημα, που μεταδιδόταν απευθείας μέσω διαδικτύου και περισσότερα από 19 εκατομμύρια τηλεθεατές είχαν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν, υποστηρίχθηκε από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση CAHNA που ευαισθητοποιεί τον κόσμο όσο αφορά τις Γενοκτονίες οι οποίες έγιναν στο παρελθόν αλλά και για εκείνες που διαπράττονται σήμερα.

 

 

 

Πηγή: pontos-news.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Αρμένιοι, ομοφυλόφιλοι και Αλεβίτες στο στόχαστρο του Ερντογάν

Μια ανάσα πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουνίου στην Τουρκία πια, και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κλιμακώνει ώρα με την ώρα τις επιθέσεις τους εναντίον σχεδόν όλων όσοι δεν... προσκυνούν το κόμμα του ΑΚΡ.

Μετά τις επιθέσεις και τις αγωγές σε μερίδα του τουρκικού και του διεθνούς Τύπου –Hürriyet του ομίλου Doğan, CumhuriyetNew York Times, CNN και BBC– χθες τα βέλη εκτοξεύτηκαν κατά εκείνων οι οποίοι στηρίζουν το κουρδικό κόμμα HDP, το οποίο έχει πιθανότητες να περάσει την οροφή του 10% και να μπει στη Βουλή, κάτι που θα στερήσει έδρες και δύναμη από το ΑΚΡ.

«Το αρμενικό λόμπι, οι ομοφυλόφιλοι και όσοι πιστεύουν στον “αλεβιτισμό χωρίς τον Αλί”, όλοι αυτοί οι εκπρόσωποι της ανταρσίας είναι ευεργέτες του (HDP)», είπε σε προεκλογική συγκέντρωση στο Μπινγκιόλ.

Απευθυνόμενος δε προς τους Κούρδους πολίτες, είπε: «Ερχόμαστε να σώσουμε τον κουρδικό λαό από τους Κούρδους φασίστες».

Ο Τούρκος πρόεδρος βλέπει και «ξένο δάκτυλο», και δη εκδοτικό. «Υποστηρίζονται από ορισμένα ξένα μέσα, που βλέπουν την Τουρκία ως αποικία τους», είπε. Πυρά εκτόξευσε και κατά του ομίλου Doğan που εκδίδει την Hürriyet, με την οποία βρίσκεται σε ευθεία σύγκρουση.

Ο Ερντογάν φαίνεται ότι ανησυχεί πολύ από την άνοδο του HDP που συγκεντρώνει όλο και περισσότερο κόσμο στις προεκλογικές συγκεντρώσεις. Και δεν είναι ο μόνος. Ομάδες «αγνώστων» έχουν το τελευταίο διάστημα πλήξει δεκάδες φορές γραφεία και έχουν επιτεθεί σε ανθρώπους της εκστρατείας του HDP.


Προεκλογική συγκέντρωση του HDP στην Κωνσταντινούπολη

Χθες, στην επαρχία Μπινγκιόλ βρέθηκε νεκρός οδηγός λεωφορείου που είχε ναυλωθεί για την καμπάνια του HDP σε απόσταση 25 μέτρων από το όχημά του. Οι συνθήκες θανάτου του ερευνώνται.

Οι εκλογές διεξάγονται σε πολύ τεταμένο κλίμα, και προκειμένου να διασφαλιστεί μια κάποια ομαλότητα στην ψηφοφορία της Κυριακής, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα επιστρατεύσει 150.000 αστυνομικούς. Πεζές και εποχούμενες περιπολίες αλλά και ελικόπτερα θα επιτηρούν τις εκλογές σε 81 επαρχίες, όπου καλούνται να ψηφίσουν 53 εκατομμύρια εγγεγραμμένοι Τούρκοι πολίτες.



 

Πηγή: pontos-news.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι