Menu

Η νέα απόφαση της Γαλλίας

Γράφει ο Νικόλαος Λυγερός

Μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων και λοιπών χριστιανών λαών από τη Γερμανία, η Τουρκία με το καθεστώς που έχει δυσκολεύτηκε. Τώρα όμως έρχεται και η νέα απόφαση της Γαλλίας που ποινικοποιεί την αμφισβήτηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων και Εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας που έχει αναγνωρίσει η Γαλλία. Σε σχέση με την παλιά απόφαση έγινε μια σημαντική και στρατηγική αλλαγή. Διότι γνωρίζαμε ότι μετά την απόφαση της γαλλικής Βουλής και της γαλλικής Γερουσίας ήρθε η Επιτροπή των Σοφών να ανατρέψει την απόφαση ως αντισυνταγματική λόγω της παρουσίας του ποινικού δικαστηρίου. Ενώ τώρα δεν προβλέπεται η παρέμβαση αυτού του θεσμού. Βλέπουμε λοιπόν ότι και η Δικαιοσύνη μαθαίνει από τα λάθη του παρελθόντος. Έτσι αντιλαμβάνονται και οι πιο καθυστερημένοι πόσο σημαντική είναι η στρατηγική σε αυτές τις αποφάσεις, διότι η διπλωματία δεν έχει τη θέση της σε θέματα που αφορούν γενοκτονίες και εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας αφού δεν υπάρχει τρόπος διπλωματικός για την αντιμετώπιση του γενοκτόνου και το ίδιο ισχύει για τον γενοκτόνο της μνήμης. Γι’ αυτό τον λόγο όταν μάχεσαι για τις αναγνωρίσεις των γενοκτονιών δεν πρέπει να βασίζεσαι πάνω στη διπλωματία αλλά στην ιστορία και τη στρατηγική για να βλέπεις το παρελθόν και το μέλλον δίχως να στέκεσαι ακίνητος και εγκλωβισμένος μέσα στο παρόν θεωρώντας ότι όλα τα δεδομένα είναι δεδομένα και ότι τίποτα δεν μπορεί ν’ αλλάξει. Διότι όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει αλλαγή κι όταν υπάρχει στρατηγική αυτή είναι φάσης τότε.

Διαβάστε περισσότερα...

Πρωταθλητής με την Αρμενία ο Ντάνστον

Η Αρμενία του Μπράιαντ Ντάνστον αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο Ευρωπαϊκό «μικρών» χωρών της FIBA, επικρατώντας στον τελικό της Ανδόρρας με 79-71.

Μετά από ένα ενδιαφέρον παιχνίδι με πολλές εναλλαγές στο σκορ, η Αρμενία με κορυφαίο τον Ντάνστον έφτασε στη νίκη και κατέκτησε το τρόπαιο της διοργάνωσης.

Ο πρώην σέντερ του Ολυμπιακού, σε 34:32 λεπτά συμμετοχής, είχε 15 πόντους (7/9δ., 1/2β.), πήρε 12 ριμπάουντ, μοίρασε μία ασίστ, έκανε 2 κλεψίματα και 1 λάθος, με τον Αντρε Σπάιτ να είναι πρώτος σκόρερ με 27 πόντους για τους νικητές. Για την Ανδόρρα ξεχώρισε ο Κολόμ Μπαρουφέτ με 22 πόντους.

 

 

Πηγή: superbasket.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι