Menu

«Special Report»: Η ανάφλεξη στον Καύκασο και ο τουρκικός δάκτυλος

Τι σχέση μπορεί να έχει η ένταση στα ελληνικά νερά με την πρόσφατη αναβίωση μίας σύρραξης στον Καύκασο, η οποία μετρά δεκαετίες; Ο Νικόλας Βαφειάδης ακολούθησε τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια στο ταξίδι του στην Αρμενία και μίλησε αποκλειστικά με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν για την ανάφλεξη των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, μεταξύ των δυνάμεων της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν.

Στην κάμερα του «Special Report», που θα προβληθεί απόψε (23:30) στον ΑΝΤ1, ο Νικόλ Πασινιάν κατηγορεί ευθέως τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι «απειλεί την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αρμενία και την παγκόσμια ασφάλεια» σε μια προσπάθεια να αναβιώσει την Οθωμανική αυτοκρατορία.

(Φωτ.: ΑΝΤ1 - Special Report)

 

Η εκπομπή ταξιδεύει στο εμπόλεμο Ναγκόρνο Καραμπάχ, αναζητώντας τον «τουρκικό δάκτυλο» στις συγκρούσεις που συνεχίζονται, παρά τη συμφωνία εκεχειρίας, και καταγράφει τη σκληρή καθημερινότητα του πολέμου για τους κατοίκους του βομβαρδιζόμενου Στεπανακέρτ.

Πίσω από την ανάφλεξη

Επίσης, ο Τάσος Τέλλογλου μιλά αποκλειστικά με τον πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα Ανάρ Χουσεΐνοβ, στην πρώτη του συνέντευξη μετά την ανάκλησή του από τη χώρα μας και την ανάκληση του Έλληνα πρέσβη στο Μπακού. Ο Ανάρ Χουσεΐνοβ μιλά στο «Special Report» για το πώς η Ελλάδα βρέθηκε στη μέση της ανάφλεξης στον Καύκασο, ενώ δίνει τη δική του απάντηση για τις διεκδικήσεις των Αζέρων και τις διεθνείς καταγγελίες για εμπλοκή μισθοφόρων στις εχθροπραξίες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ακόμη, ο αναλυτής επί των διεθνών θεμάτων του ΑΝΤ1, καθηγητής Κωνσταντίνος Φίλης, εξηγεί όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τον ρόλο της Τουρκίας, της Αμερικής και της Ρωσίας στο ανοιχτό μέτωπο του Καυκάσου.

 

Πηγή: pontos-news.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι