Menu

Γάλλος «ιστορικός» λαδώνεται από την Τουρκία για να κρύβει τις γενοκτονίες!

Όπου βλέπεις δυτικό να υποστηρίζει την Τουρκία, ψάξε το πορτοφόλι του!

Η εξωφρενική άποψη που διατύπωσε ο Γάλλος ιστορικός Maxime Gauin, υποστηρίζοντας ότι τα «γεγονότα» του 1915 δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως γενοκτονία εναντίον των Αρμενίων από την Τουρκία, ισχυριζόμενος ότι δεν υπήρχαν… συστηματικές σφαγές! 

Τα τερατώδη αυτά ο Γάλλος επιστήμονας τα ισχυρίστηκε σε συνέντευξή του στο Τουρκικό-Αμερικανικό Ίδρυμα Ασφαλείας (TASFO) με έδρα τη Νέα Υόρκη, ο Gauin είπε ότι εξέτασε πολλά ιστορικά έγγραφα σχετικά με το «περιστατικό», τονίζοντας ότι «τα γεγονότα του 1915 δεν μπορούν να θεωρηθούν υπόθεση γενοκτονίας όπως ισχυρίστηκε η Αρμενία».

Πως είναι δυνατόν ένας επιστήμονας από δυτική χώρα να λέει τέτοια άθλια ψεύδη και να παίρνει το μέρος της Τουρκίας; Μα φυσικά όπως γίνεται κάθε φορά σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Δεν υπάρχει περίπτωση δυτικός επιστήμονας, πολιτικός, ή οποιοσδήποτε άνθρωπος με βασική ιστορική γνώση, να πάρει το μέρος της Τουρκίας. Όταν βλέπετε τέτοιες περιπτώσεις δήθεν επιστημόνων που αμφισβητούν τις τουρκικές θηριωδίες, δύο τινά υπάρχουν. Οι τούρκοι τους εκβιάζουν, είτε τους πληρώνουν.

Ο ιστορικός Maxime Gauin λοιπόν δεν αποτελεί εξαίρεση. Είναι βλέπετε από το 2012 έμμισθος του μεγαλύτερου προπαγανδιστικού ιδρύματος της Τουρκίας, του περιβόητου AVIM το οποίο μοιράζει εκατομμύρια για να προωθεί την τουρκική προπαγάνδα. Το γεγονός ότι ο Γάλλος καθηγητής φιλοξενείται συνεχώς σε μέσα της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν, τα λέει όλα.

Το μεγαλύτερο προπαγανδιστικό ίδρυμα της Τουρκίας που μοιράζει εκατομμύρια για να κρύβει τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Φιλότουρκος λοιπόν και τζάμπα δεν γίνεται.




Πηγή:
newsbreak.gr

Η βαρόνη Caroline Cox καλεί τη Βρετανία να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, από τους Οθωμανούς Τούρκους στις αρχές του 20ού αιώνα, ζήτησε από τη Βρετανία η βαρόνη Κάρολαϊν Κοξ, μέλος της Βουλής των λόρδων.

Η κίνηση αυτή, είπε, είναι απαραίτητη περισσότερο παρά ποτέ μια και οι Αρμένιοι γίνονται ξανά θύματα μια δεύτερης γενοκτονίας από τους Τούρκους αλλά και τους Αζέρους!

«Επισκέφτηκα την Αρμενία και το Ναγκόρνο Καραμπάχ με το HART, μια μικρή φιλανθρωπική οργάνωση που έχω ιδρύσει. Είδα βίντεο αποκεφαλισμών και βασανιστηρίων Αρμενίων αιχμαλώτων από το Αζερμπαϊτζάν. Κάποια από τα βίντεο τα είχαν καταγράψει οι δράστες με τα κινητά των Αρμενίων, τα οποία στα συνέχεια τα έστειλαν στις οικογένειές τους για να δουν τη φρίκη με τα μάτια τους. Επίσης κατέγραψα πολλές μαρτυρίες. Έστειλα έκθεση στο Φόρεις Όφις και θα κάνω αντίγραφο για τη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Λόρδων», είπε η βαρόνη Κοξ μιλώντας στη βρετανική Βουλή.

 

Ο Τανέρ Ακτσάμ για την ανάγκη «θεσμικής έρευνας» για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Ο κοινωνιολόγος, ιστορικός και συγγραφέας Τανέρ Ακτσάμ είναι ο πρώτος Τούρκος ακαδημαϊκός που τόλμησε να χρησιμοποιήσει δημόσια τον όρο «γενοκτονία» για τη σφαγή των Αρμενίων. «Επικηρυγμένος» από την Άγκυρα, σήμερα ζει στις ΗΠΑ και είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κλαρκ της Μασαχουσέτης, στην έδρα για την έρευνα και τη διδασκαλία της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Την ανάγκη έρευνας για τη Γενοκτονία των Αρμενίων από κάποιο αξιόπιστο θεσμικό όργανο υπογράμμισε ο Τούρκος ιστορικός, κοινωνιολόγος και συγγραφέας δρ Τανέρ Ακτσάμ, ο πρώτος Τούρκος ακαδημαϊκός που τόλμησε να χρησιμοποιήσει δημόσια τον όρο «γενοκτονία» για τη σφαγή των Αρμενίων.

Με αφορμή την εντολή Ερντογάν για σύσταση οργανισμού που θα αποδομήσει τα επιχειρήματα της αρμενικής πλευράς περί γενοκτονίας και θα εκπονήσει σχετική στρατηγική, ο Ακσάμ απηύθυνε ανοιχτή επιστολή επισημαίνοντας ότι ούτε στη βόρεια Αμερική υπάρχει επίσημος κρατικός οργανισμός που να ασχολείται με τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

«Η μόνη αποστολή αυτού του νέου οργανισμού θα είναι να καταγράψει τις ποικίλες διαστάσεις αυτού του θέματος –όπως ο πολιτισμός, η ιστορία, η προπαγάνδα και ο νόμος και όχι μόνο η πολιτική– συνολικά. Επιπροσθέτως, στο πλαίσιο αυτής της απόφασης αναφέρθηκε ότι “ο οργανισμός θα είναι αυτόνομος, μια πρωτοβουλία της κοινωνίας των πολιτών που δεν θα συνδέεται απευθείας με την κυβέρνηση ή το κράτος”», σημειώνει ο Τούρκος ακαδημαϊκός.

Ο Τανέρ Ακτσάμ με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τη βράβευση του Τούρκου ιστορικού (φωτ.: clarknow.clarku.edu)

 

Σε κάθε περίπτωση, το νέο θα πρέπει να γίνει δεκτό με την αναγνώριση μιας άλλης πικρής αλήθειας ότι, όπως γράφει, «σήμερα, σε ολόκληρη τη βόρεια Αμερική δεν υπάρχει ούτε ένα ερευνητικό κέντρο ή ακαδημαϊκό πρόγραμμα σε κάποιο πανεπιστήμιο το οποίο να ασχολείται αποκλειστικά ή άμεσα με την αρμενική γενοκτονία ή που να δημιουργήθηκε για αυτό το λόγο».

Την ίδια ώρα υπάρχουν περίπου 250 προγράμματα αμερικανικών πανεπιστημίων που αφορούν τη μελέτη του Ολοκαυτώματος. Κάποια από αυτά είναι απλά ερευνητικά ινστιτούτα. Κι αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί κανείς να καταπιεί εύκολα, με δεδομένο τα όσα πέρασε ο αρμενικός λαός από τους Τούρκους Οθωμανούς στις αρχές του 20ού αιώνα.

«Πλην των αφοσιωμένων και ανεκτίμητων προσπαθειών ποικίλων ανεξάρτητων αρμενικών ινστιτούτων, οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, και μεμονωμένων πανεπιστημιακών που συμβάλλουν με τις μελέτες τους στις Αρμενικές Σπουδές όπου εντάσσεται και η Γενοκτονία των Αρμενίων, δεν υπάρχει θεσμοποίηση αυτού του επιστημονικού πεδίου εντός της αμερικανικής ακαδημαϊκής κοινότητας ενώ συγχρόνως υπάρχει έλλειψη ερευνών και μελετών. Η μεγαλύτερη πρόκληση για περαιτέρω πρόοδο αυτού του τομέα είναι η απουσία των θεσμικών δομών εντός των αμερικανικών πανεπιστημίων», είπε.

Και όπως εξήγησε ο ακαδημαϊκός, δεν είναι δυνατό να αντιμετωπιστεί η άρνηση της Τουρκίας να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων, χωρίς να υπάρχουν θεσμικοί οργανισμοί ή ινστιτούτα που θα απαντούν τεκμηριωμένα στη βιομηχανία της άρνησης.

«Θα ήταν ανόητο να υποθέσουμε ότι επειδή απλά κατέχουμε την αλήθεια των ιστορικών γεγονότων που είναι από την πλευρά μας, αυτός είναι ο μόνος παράγοντας που μακροπρόθεσμα θα καθορίσει ποιος θα επικρατήσει», τόνισε.

Ο Τανέρ Ακτσάμ εξέφρασε την ευχή, αυτή η τελευταία κίνηση της Τουρκίας, να θέσει σε συναγερμό την κοινωνία και να γίνει αντιληπτή η σπουδαιότητα του θέματος. «Ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους για να αντιμετωπιστεί η τουρκική άρνηση και ο νέος οργανισμός της Τουρκίας, είναι αυτός ακριβώς που γράφω: η θεσμοποίηση της έρευνας για την αρμενική Γενοκτονία, σε ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον», έγραψε κλείνοντας την επιστολή του ο Τούρκος ιστορικός.

 

Μετάφραση: Πόπη Παπαγεωργίου.

 

Πηγή: pontos-news.gr

Κολοράντο: Θα αποφοιτούν από το Λύκειο μόνο εάν γνωρίζουν για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Ομόφωνα ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων του Κολοράντο το Νόμο 1336 – Ολοκαύτωμα και Σπουδές Γενοκτονίας στα Δημόσια Σχολεία, που θέτει ως προϋπόθεση για να αποφοιτήσει κανείς από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, να έχει διδαχθεί για το Ολοκαύτωμα και τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Την είδηση μετέδωσε η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Κολοράντο (ANCA) εκφράζοντας τις ευχαριστίες της στους βουλευτές και τους γερουσιαστές που υποστήριξαν το νόμο, διασφαλίζοντας πως από την αρχή η κοινότητα των Αρμενίων θα συμπεριλαμβανόταν στη διαδικασία.

Για να υλοποιηθεί αυτή η εκπαιδευτική επιτυχία που μετατρέπεται και σε πολιτική η ANCA συνεργάστηκε με το Συνασπισμό κατά της Γενοκτονίας σε Παγκόσμιο επίπεδο και την Jewish Colorado.

Σπουδαίο ρόλο έχουν παίξει και οι οργανώσεις Αρμενική Εθνική Επιτροπή – Δυτική Επικράτεια, Αρμένιοι του Κολοράντο και ADL – Anti-Defamation League «που διασφάλισαν ότι η Πολιτεία του Κολοράντο έχει τα κονδύλια για να εφαρμόσει το νόμο».

Τα επόμενα βήματα είναι α) 3η ανάγνωση (οριστική και επίσημη ψηφοφορία) στη Βουλή, τις Επιτροπές της Γερουσίας β) 2η και 3η ανάγνωση στη Γερουσία, γ) υπογραφή κυβερνήτη.

 

 

Πηγή: pontos-news.gr

 

Η Τσεχία αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων και άλλων χριστιανικών πληθυσμών

Με ένα ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα στη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης, η Γερουσία της Τσεχίας αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, αλλά και ότι τα εγκλήματα των Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Ουσιαστικά αναγνωρίζονται τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που έγιναν κατά τη διάρκεια των δύο παγκόσμιων πολέμων.

Σε ό,τι αφορά στη Γενοκτονία των Αρμενίων, πρόκειται για τη συνέχεια του ψηφίσματος που υιοθετήθηκε από την Κάτω Βουλή τον Απρίλιο του 2017, και στο οποίο γίνεται σαφής αναφορά και στη «γενοκτονία και άλλων θρησκευτικών και εθνικών μειονοτήτων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

«Είναι αξιοσημείωτο ότι για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια το Κοινοβούλιο της Τσεχίας αναγνωρίζει επισήμως τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Πρόκειται για ένα ακόμα βήμα προς την πλήρη διεθνή αναγνώριση. Καλούμε και τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ να πράξουν το ίδιο», δήλωσε ο Χαρούν Σιρινιάν, υπεύθυνος Τύπου της Ευρωπαϊκής Αρμενικής Επιτροπής για τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία (European Armenian Federation for Justice and Democracy – EAFJD).

 

 

Πηγή: pontos-news.gr

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι